Szombathelyi Haladás


Kapufa itt, gól ott


2023.01.29. 16:00
Pum András

A tavaszi első fordulóban a sok helyzetet elhibázó Szombathelyi hazai pályán 1-0-ra kikapott a Nyíregyháza Spartacustól.

Szombathelyi Haladás-Nyíregyháza Spartacus 0-1 (0-1). Szombathely. Haladás Sportkomplexum, 853 néző, vezette: Molnár A.
Haladás: Verpecz  Nyíri (Doktorics, 46.), Csató, Németh M., Bosnjak – Derekas, Rácz B. (Lencse, 84.), Csilus T. (Zvekanov, 84.), Simut – Csernik (Horváth R., 84.), Borvető (Molnár R., 59.). Edző: Michal Hipp
Nyíregyháza: Fejér  – Szokol, Baki, Deutsch, Nagy B. – Pataki (Major, 90+2), Sigér Á., Pekár, Pantovic (Ramos, 73.) – Novák (Kovácsréti, 73.), Gresó (Szerető, 59.). Edző: Visinka Ede
Gólszerző: Baki (31.) 

9. perc: Óriási helyzet maradt ki! Simut jobbról középre ívet labdáját Csernik lefejelte, Borvető egy védő mellett megszerezte, majd öt méterről ajtó-ablak helyzetből a léc fölé bombázott.

18. perc: Rácz balról beadott labdájáról csak kevéssel maradt le a hosszún érkező Nyíri.

22. perc: Simut balról, a tizenhatosról elvégzett szabadrúgását védte Fejes.

31. perc: Gyors nyíregyházi kontra: Baki végigrobogott  a szombathelyi térfélen, majd  a Pantovicstól visszakapott labdát nyolc méterről, kissé balról a jobb sarokba helyezte (0-1).

35. perc: Egy helyzetből két gólt szerezhetett volna a Nyíregyháza. Sigér jobb oldali beadását Novák olózva lőtte kapura, Verpecz bravúrral védett, a kipattanót Pataki nyolc méterről ráfejelte, de Verpecz újabb nagy vetődéssel a léc fölé ütötte a labdát. 

45+1: Csernik balról adott középre, a jókor érkező Nyíri azonban 12 méterről fölé fejelt 

53. perc: Kapufa! Doktorics egy szép csel után Ráczhoz passzolt, a középpályás 24 méterről a bal kapufát találta el, a kipattanót Csernik lőtte rá, de Fejér ekkor már könnyedén védett.

68. perc: Rácz jobb oldali beadása Csilus elé pattant, a középpályás azonban 17 méterről fölé lőtt. 

89. perc: Majdnem itt az egyenlítés. Simut jobbról pontosan Derekas fejére ívelt, de a támadó hét méterről éppen a középen álló Fejér kezébe bólintott.

Jó iramban, nagy lendülettel kezdtek a csapatok, úgy tűnt, nem csak hazai együttes, a Haladás, hanem a vendég Nyíregyháza is a három pontért szállt harcba. A meccs elején Borvető Áron ziccert hibázott, majd a folytatásban is a vasiak futballoztak fölényben. Aztán a szabolcsiak is egyre gyakrabban felértek a hazai kapu elé és egy gyors kontra után megszerezték a vezetést. A Haladás ment előre, de a Nyíregyháza szervezetten, jól futballozott.

Szünet után aztán fokozatosan áttevődött a játék a vendégek térfelére, de a Hali – a remekül játszót Rácz Barnabás révén - csak kapufáig jutott. Mindkét oldalon sok volt a hiba, de így is izgalmas, olykor a kemény belemenések miatt feszült volt a meccs. A 89. percben Derekas fejében volt az egyenlítés, de a támadó pont középre, a kapus kezébe bólintott.
A Haladás ugyan jóval több helyzetet dolgozott ki ellenfelénél, mégsem mondható, hogy a szervezetten játszó Nyíregyháza győzelme teljesen érdemtelen lenne. Összességében azt mondhatjuk: a szerencsésebb csapat nyert.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink