Szombathelyi Haladás


Jó felkészülés után, rajt előtt


2023.01.26. 20:00
Pum András

Négy téli felkészülési mérkőzése közül hármat megnyert a Szombathelyi Haladás, amelynek vezetőedzője, Michal Hipp elégedett volt a játékosok edzésmunkájával.

Az 5. helyen álló Szombathelyi Haladás remekül, három győzelemmel zárta az őszi idényt - idegenben megverte a az éllovas Diósgyőrt is. Kérdés, a téli szünetben mennyire tört meg a csapat lendülete? Mindenesetre a szlovák tréner, Michal Hipp - ha munkáról van szó - nem ismer kegyelmet, így minden bizonnyal még az őszinél is jobb fizikai állapotban kezdik a tavaszt a vasiak. A Haliból a télen ketten távoztak, Sipos Zoltán Soroksárra igazolt, míg Alban Taipi tavasszal kölcsönben Szentlőrincen futballozik. Új játékost nem igazoltak a zöld-fehérek. A vasiak négy felkészülési mérkőzést vívtak, az NB III.-as Nagykanizsát 3-2-re, a Csornát 6-1-re, az osztrák másodosztály listavezetőjét, a St. Pöltent Ausztriában 1-0-ra győzték le, a bajnoki főpróbán pedig a szlovák első osztály ötödikje, az MFK Ruzomberok ellen Szombathelyen 2-2-re végeztek.

- Rövid pihenőjük volt a játékosoknak, de erre az időre is kaptak egyéni edzésprogramot – mondta Michal Hipp. – A felkészülés kezdetére valamennyi játékos egészségesen, jó erőben jött vissza. Amilyen rövid volt a szünet, olyan rövid volt a felkészülésünk is. Azt az edzésmunkát folytattuk, amit ősszel abbahagytuk – viszont többet, még intenzívebben edzettünk a felkészülés alatt. A játékosok a szezon végén megmutatták, hogy mind egyénileg, mind csapatként megmutatták, hogy megvan bennük a minőség. Úgy gondolom, azokat a dolgokat, elemeket, amelyeket a tréningeken gyakoroltunk, viszontlátjuk majd a meccseken is. Valamennyi játékosom tudja, mit kell tenniük akkor amikor nálunk és amikor az ellenfélnél van a labda. A játékosok megértették, ha az edzésen százszázalékot nyújtanak, akkor ez a meccseken kamatozik. Naponta két edzést tartottam, egyet délelőtt, egyet pedig délután. A tervezett munkát elvégeztük, örülök annak is, hogy senki sem sérült meg. Elégedett vagyok a játékosok edzésmunkájával. Dicséretet érdemelnek az idősebb játékosok, akik jó példát mutattak, húzták maguk után a fiatal játékosokat. Voltak, akik ősszel nem kaptak sok lehetőséget, de a felkészülés alatt láttam rajtuk, hogy mindent megtesznek azért, hogy bekerüljenek a kezdőcsapatba. 

- Négy felkészülési mérkőzést játszottunk, az utolsó kettőt szándékosan kemény ellenfelek ellen vívtuk – folytatta Hipp. – Elégedett vagyok a felkészüléssel és a meccsekkel is, de majd a bajnokságban az eredmények mutatják meg, milyen munkát végeztünk januárban. Ami a játékosállományt illeti, nem akartam a kispadra igazolni játékost, csak olyanokat, akiket rögtön a kezdőbe állíthatok. Utóbbiakat vagy szerződést kötötte klubjukhoz, vagy más okok miatt nem sikerült megszereznünk. Bízok abban, hogy szurkolóinkat ki tudjuk csalogatni a lelátóra - az utolsó három meccsen már tettünk ezért. Szükségünk lesz a szurkolóinkra és nagyon jól tudom, mire képesek, milyen atmoszférát teremtenek.

További hírek

Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00
Megtekintés
Volt szombathelyi futballisták a válogatottak élén

A Haladás Viktória korábbi labdarúgója, Rácz Zsófia lett a magyar női U19-es válogatott szövetségi kapitánya. A felnőtteké pedig az egykoron szintén Szombathelyen szereplő Szarvas Alexandra.
0 1 0 2024.03.27. 13:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink