Szombathelyi Haladás


A tizenegyeskirály


2023.01.25. 09:30
Pum András

A Szombathelyi Haladás házi gólkirálya, Rácz Barnabás remek teljesítmény nyújtott ősszel és bizakodva tekint a tavaszi szezonra.

A nyáron Hollandiából hazatért Rácz Barnabás az ősszel a Szombathelyi Haladás egyik legjobb, ha nem a legjobb teljesítményt nyújtó futballistája volt. Ha Rácznak ment a játék – márpedig általában ment – akkor a csapatnak is ment a foci. A középpályás a nyitányon játszott, majd megsérült, így néhány bajnokit ki kellett hagynia. Miután visszatért, egyre jobb formába lendült, gólpasszokkal, gólokkal, kiharcolt és értékesített tizenegyesekkel segítette a csapatot. Tizennégy bajnokin nyolc gólt szerzett, amivel a 26 éves labdarúgó a vasiak őszi házi gólkirálya. Egészen elképesztő mérleget tudhat maga mögött: az utolsó kilenc bajnokin nyolc gólt szerzett, ebből ötször biztos lábbal értékesítette a tizenegyest.  

                                                        Rácz Barnabás remekül futballozott ősszel

- Az első meccs után megsérültem, emiatt több, mint egy hónapig nem játszhattam – mondta Rácz Barnabás. – Természetesen ez nagyon nem jött jól, aztán miután felépültem, fokozatosan visszanyertem a formámat. Sikerült jó őszi szezont produkálnom, de nem vagyok teljes mértékben elégedett magammal, maradt még bennem. Ami a tizenegyeseket illeti, ez egy kölcsönös játszma a kapusokkal – ők figyelnek engem, én figyelem őket - örülök, hogy ősszel valamennyi párbajból én kerültem ki győztesen. De ez is egy csapatmunka, ugyanis nem szabad megfelejtkezni arról, hogy azé is az érdem, aki előtte kiharcolta a tizenegyest. Kemény heteken vagyunk túl, habár néhány edzést ki kellett hagynom, mivel az első tréningem eltörtem az orromat. Speciális maszkban játszom, körülbelül hat hét alatt forr össze a csont és mivel két és fél hete viselem az arcvédőt, még nagyjából négy hétig viselnem kell. Az őszt zsinórban három győzelemmel zártuk, a rövid téli pihenő, majd a szintén rövid, de kemény felkészülés nem törte meg a lendületünket. Frissen jöttünk vissza és sokat dolgoztunk az edzéseken, úgyhogy bizakodó vagyok. De felesleges jósolgatni, minden azon múlik, a meccseken miket tudunk megvalósítani abból, amiket edzéseken gyakoroltunk. Tavasszal egyértelmű a célunk: szeretnénk minél több meccset megnyerni, szép eredményeket elérni, ami nem lesz egyszerű, hiszen ebben az NB II.-ben bárki megverhet bárkit. Sok múlik majd azon, milyen napot fog ki egy csapat. Nálunk jó a csapategység, okosan kell futballoznunk a bajnokikon. A tabellán pedig előre szeretnénk tekintgetni, nem hátra.

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00
Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink