Szombathelyi Haladás


Biztató főpróba


2023.01.21. 16:00
Pum András

A bajnoki főpróbán a Szombathelyi Haladás döntetlent játszott szlovák első osztályú ellenfelével.

Szombathelyi Haladás–MFK Ruzomberok 2-2 (2-1). Szombathely, Kenderesi utcai edzőpálya, zárt kapus felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Talabér.
Haladás: Mursits – Nyíri (Doktorics, 46.), Csató (Hursán, 70.), Németh M. (Devecseri, 60.), Bosnjak – Derekas (Horváth R., 60.), Rácz (Tóth M., 70.), Csilus (Lencse, 70.), Simut – Borvető (Molnár R., 46.), Csernik (Zvekanov, 60.). Edző: Michal Hipp. 
Ruzomberok: Ťapaj  (Frühwald, 46.) – Fabiš (Matej, 70.), Maslo (Malý, 46.), Mrva, Selecký (Madleňák, 46.) – Zsigmund (70. Halabrín) – Šefčík (Úradník, 46.), Švehla (Gerec, 46.), Luterán, Macejko (Marek, 80.) – Kelemen  (Bobček, 70.). Edző: Peter Strúhár.
A magyar másodosztály ötödikje a szlovák első osztály ötödikje, a Rózsahegy ellen tartotta bajnoki főpróbáját. A hazaiak nagy lendülettel kezdtek, a 8. percben Simut jobb oldali beadását Borvető nagy helyzetből, becsúszva a bal sarok mellé lőtte. A 14. percben a szlovák kapus, Tapaj elpasszolta a labdát, a jobb oldalon érkező Nyíri pedig 11 méterről a kapu közepébe lőtt (1-0). A másik oldalon Kelemen közeli lövését védte bravúrral Mursits. Majd Rácz lövése suhant el a bal sarok mellett. A 17. percben Rácz jobb oldali szöglete egy szlovák védőről Csernik elé került, a támadó balról, 12 méterről félmagasan a kapu jobb oldalába bombázott (2-0). A vasiak lendületesen, gyorsan futballoztak, egyáltalán nem látszódott az osztálykülönbség a két csapat között – sőt, a szombathelyiek uralták a meccset. A 24. percben Csernik balról, 13 méterről tüzelt, de Tapaj védett. A 32. percben Mursits ütközött Kelemennel, a labda Macejko elé került, a csatár hat méterről a kapuba helyezett (2-1).

                                              Nyíri Vince vezető gólját ünneplik a szombathelyiek

Szünet után a vendégek kerültek enyhe fölénybe. A 60. percben Mursits védett bravúrral egy lövést, majd két perc múlva jobb oldali beadás után a viharos erejű szél megzavarta Simutot, a védő így rosszul találta el a labdát és felszabadítás helyett 14 méterről a léc alá lőtt – öngól (2-2). A folytatásban mindkét csapat előtt kisebb-nagyobb lehetőségek adódtak, a lefújás előtt egy hazai szabálytalanság után összeugrottak a két csapat tagjai de aztán lehiggadtak a játékosok. 

Az első félidőben a Haladás uralta a játékot, sokkal jobban futballozott ellenfelénél. Szünet után a szlovákok kezdeményeztek többet, de a vasiak ekkor sem álltak be védekezni, ha volt rá lehetőségük, bátran támadtak. 
 

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00
Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink