Szombathelyi Haladás


Siker Ausztriában


2023.01.17. 16:00
PA

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Szombathelyi Haladás 1-0-ra nyert az osztrák St. Pölten vendégeként.

SKN St. Pölten–Szombathelyi Haladás 0-1 (0-0). St. Pölten, 100 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.
Szombathelyi Haladás: Mursits – Simut, Csató, Devecseri, Bosnjak – Zvekanov, Tóth M. – Csernik, Lencse, Horváth R. – Molnár R. II. félidő: Verpecz – Simut, Hursán, Németh M., Bosnjak – Csilus, Derekas – Nyíri, Rácz, Doktorics – Borvető. Edző: Michal Hipp.
Gólszerző: Derekas (74.).
A vasiak múlt szombaton az NB III.-as Nagykanizsa (3-2) és a szintén harmadosztályú Csorna (6-1) elleni győzelemmel kezdték a felkészülési mérkőzések sorát. Ezúttal kimondottan kemény ellenfél, az osztrák másodosztály listavezetője, a St. Pölten együttese fogadta a zöld-fehéreket. 

A kiválóan előkészített pályán nagy elánnal kezdtek a csapatok. Az első helyzet a hazaiak előtt adódott: a 7. percben Salomon 18 méteres, jobb sarok felé tartó szabadrúgását Mursits nagy vetődéssel, bravúrral hárította. Kiegyenlített, küzdelmes játékkal teltek a percek. A 20. percben Bosnjak 25 méterről leadott lövése suhant el a bal sarok mellett. Két perc múlva újabb vendéglehetőség: egy gyors bal oldali kontra után Lencse érkezett középen, de az utolsó pillanatban mentettek előle a védők. A 34. percben ismét Lencse: a csatár elcsípett egy hazaadást, Horváth Rajmundhoz passzolt, a támadó lövésébe azonban beleléptek a hazaiak. Az első félidő kemény, küzdelmes játékot hozott, mindkét csapat határozottan, agresszívan védekezett és próbált gyors támadásokat vezetni.

                                               Derekas Zoltán szerezte a győztes találatot

Az 54. percben szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, de a 23 méterről elvégzett lövést Verpecz szögletre tolta. Hat perc múlva Rácz 35 méterről – váratlanul – a kissé kint álló kapus felett kapura ívelte a szabadrúgást, de a labda végül fölé szállt. Kiegyenlített volt a játék, a 65. percben Nyíri ment el a jobb oldalon, beadását Rácz helyezte a hálóba – ám az asszisztens jelzett, hogy – szerinte - a beadásnál kint volt a labda. A 74. percben Rácz a jobb oldalról végzett el szabadrúgást, legurított labdáját Derekas 14 méterről a jobb sarokba helyezte (0-1). A hátralévő időben már nem esett gól, így a küzdelmes, jobbára kiegyenlített meccsen szép győzelmet aratott a Haladás.
 

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink