Szombathelyi Haladás


Győzelemmel kezdtünk


2023.01.14. 13:05
Pum András

Szombati első felkészülési mérkőzésén a Szombathelyi Haladás 3-2-re legyőzte az NB III. 3. helyén álló FC Nagykanizsát.

A Haladásban Doktorics Áron és Rácz Barnabás kisebb sérülés miatt óvatosságból kihagyta mindkét meccset.

Az NB III. 3. helyén álló Nagykanizsa ellen a támadósorban kapott helyett az Illés Akadémián pallérozódó Mohos Barnabás. Nem lépett pályára Alban Taipi, az ősszel csereként hat bajnokin szóhoz jutó, egy gólt szerző csatár tavasszal kölcsönben a szintén NB II.-es Szentlőrincen futballozik.

Szombathelyi Haladás-FC Nagykanizsa 3-2 (2-1). Szombathely, Illés Akadémia, zárt kapus felkészülési mérkőzés, vezette: Gaál Á.

Haladás: Verpecz – Nyíri, Csató, Németh M., Bosnjak – Csernik, Csilus, Tóth M. (Zvekanov, 46.) -- Borvető, Lencse, Mohos (Nagy R., 62.). Edző: Michal Hipp.

Élénk iramban kezdtek a csapatok. A 10. percben Borvető balról, 14 méterről a bal kapufát találta el. Két perc múlva Szabó bal sarokra tartó lövését védte bravúrral Verpecz. A 14. percben tizenegyeshez jutott a Nagykanizsa: Lőrincz a büntetőt a kapu közepébe emelte (1-1). A 15. percben máris egyenlített a Haladás. Borvető jobb oldali beadását Lencse öt méterről a jobb sarokba helyezte (1-1). A 19. percben Borvető közeli lövését védte bravúrral Borsi.  A 23. percben már a vasiaknál volt az előny: Csernik jobb oldali beadását Borvető az ötösről fejelte a hálóba (2-1). Változatos, jó iramú volt a meccs, a szombathelyieken nem látszott, hogy napi két kemény edzéssel készültek a meccsre. Frissen, nagy kedvvel játszottak, látszott, ki vannak éhezve a futballra.

A második félidőben pályára lépett Vanja Zvekanov, a szerb-magyar futballista júliusi súlyos sérülése, majd műtátje után először szerepelt meccsen.  Továbbra is változatos volt a meccs, mindkét együttes bátran, a támadásokat erőltetve futballozott. A 75. percben Kánovics húzta el Nyíri lábát a jobb oldalon a tizenhatoson belül. A büntetőt Lencse biztosan értékesítette (3-1). A 81.percben Bosnjak bal oldali beadását Borvető hat méterről fejelte sarokra, a kapus bravúrral védte a jobb sarokra tartó labdát. A 83. percben egy hibát kihasználva János révén szépített a Nagykanizsa (3-2). A 89. percben Csernik léc alá tartó lövését tolta fölé a kanizsai kapus.

Összességében jó iramú, sportszerű mérkőzést vívott  két csapat, a Haladás első felkésülési meccshez képest jó teljesítményt nyújtott.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink