Szombathelyi Haladás


Haladás-bravúr: két vállon a listavezető!


2022.12.03. 16:00
Pum András

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 19. fordulójában a Haladás idegenben 2-1-re verte a listavezető DVTK-t.

Diósgyőri VTK–Szombathelyi Haladás 1-2 (1-1). Diósgyőr, 2470 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Bogár.

Diósgyőr: Danilovics – Csirmaz, Szatmári, Bárdos, Bokros – Koman (Könyves, 77.), Bényei, Bertus – Gera, Eppel (Jurek, 73.), Lukács. Edző: ifj, Szergej Kuznyecov. 

Haladás: Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Derekas, Csilus, Rácz, Doktorics (Horváth R., 82.) – Csernik (Hursán, 91.), Molnár (Borvető, 68.). Edző: Michal Hipp.

1.perc: A középkezdés után Doktorics iramodott meg, 22 méteres lövését üggyel-bajjal védte Danilovic

11. perc: Doktorics került nagy helyzetbe a jobb oldalon, nyolc méterről leadott lövése elment a jobb sarok mellet

14. perc: Molnár 24 méteres lövése zúgott el a felső léc felett.

19. perc: Bosnjak bal oldali beadására – Lukácsot megelőzve – Simut érkezett, a védő betevődve, kapásból, jobbal, hat méterről a jobb sarokba lőtt (0-1)

25. perc: Doktorics jobb oldali beadását Simut fejelte kapura, Danilovic vetődve védett.

30. perc: Lukács húzott el védője mellett a bal szélen, majd befelé indult, 12 méteres lövése a jobb sarokba vágódott – Verpecz csak beleütni tudott a labdába (1-1).

36. perc: Koman 19 méteres lövése suhant el a bal sarok mellett.

                 Molnár Rajmund sokat volt játékban. Fotó: Észak-Magyarország/Vajda János

54. perc: Gera hétméteres, bal sarokra tartó fejesét tolta bravúrral szögletre Verpecz. A szöglet után Bényei 25 méteres emelése a felső lécről vágódott fölé.

71. perc: Simut kissé balról, 17 méterről elvégzett szabadrúgása a jobb oldalhálóban landolt

74. perc: Danilovic hibája után Doktoricshoz került a labda a bal oldalon, beadását követően Csirmaz buktatta Ráczot a tizenhatoson belül. A tizenegyes Rácz a bal sarokba lőtte (1-2).

Noha az első kapuralövés a szombathelyiek nevéhez fűződött, a hazaiak birtokolták többet a labdát és többet is támadtak. Ennek ellenére Doktorics Áron révén a vasiak szerezhettek volna vezetést. A félidő derekára kiegyenlítődött a játék, elmaradoztak a hazai rohamok. Sőt, Simut szép góljával megszerezték a vezetést az egyre lendületesebben futballozó szombathelyiek. (A védőnek ez volt az első NB II.-es gólja.). A folytatásban is a vendégek voltak kapura veszélyesebbek, ám egy kontra végén egyenlítettek a hazaiak. Változatos, jó iramú volt a mérkőzés – egyik csapat sem állt be védekezni.

Szünet után nagy lendülettel kezdtek a diósgyőriek, Lukácsot – az első félidőhöz hasonlóan – nehezen tartották a vasiak. A játék a szombathelyi térfélen folyt, a vendégek olykor-olykor kontrákkal próbálkoztak. Egy ilyen akció végén Rácz Barnabás büntetőjével megszerezték a vezetést a szombathelyiek. A hajrában is változatos volt a meccs, majd az utolsó perceket nagyon megnyomta a DVTK – hiába.

A szervezetten futballozó Haladás nem állt be védekezni, bátran játszott – viszont ha kellett, keményen védekezett és végül egyáltalán nem érdemtelenül szerezte meg a három pontot.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink