Szombathelyi Haladás


Győztes szezonzáró


2022.11.26. 19:20
PA

A Simple Liga női labdarúgó NB I. őszi utolsó fordulójában a Haladás-Viktória idegenben 2-0-ra verte a Kelent.

Kelen SC–Haladás-Viktória FC 0-2 (0-1). Budapest, 100 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Hegyi.

Kelen SC: Bokros – Bederna, Végh (Angyal, 80.), Ónodi, Végh (Fogl, 67.) – Berencsi (Kerekes, 62.), Ambach (Tobik, 80.), Ramor, Bernhardt Barbara – Ács, Bernhardt Bernadett. Edző: Kun István.

Haladás-Viktória: Dobó-Nagy – Németh A. (Nagy D., 74.), Horti, Gődér, Baccaro – Kovács V. (Németh M., 62.), Urbán (Csejtei, 74.), Sweatman, Nagypál (Csáki, 80.) – Vladulescu (Feketevízi 62.), Kiss-Lantos. Edző: Markó Edina.

A mély talajú pályán a szombathelyiek magukhoz ragadták a kezdeményezést és hamar mezőnyfölényt harcoltak ki. A hazaiak védekeztek, a támadásokra már nem maradt lehetőségük. Habár a vendégek uralták a meccset, csak kisebb helyzetekig jutottak, komoly ziccerig nem. A 35. percben viszont megszerezték a vezetést a zöld-fehérek. Bal oldali beadás után Németh Adél fejelte fel a labdát a levegőbe, majd az érkező Sweatman tíz méterről a léc alá bombázott (0-1). Szünet után sem változott a játék képem a vasiak beszorították ellenfelüket – jött is az újabb gól. A 61. percben Nagypált buktatták a tizenhatoson belül, a büntetőt Gődér magabiztosan a bal sarokba lőtte (0-2). A hazaiak nem tudtak újítani, a szombathelyiek továbbra is fölényben futballoztak.

A Haladás-Viktória teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

                               Gődér Brigitta szerezte tízenegyesből a második szombathelyi gólt

Markó Edina: – Dicséret illeti a csapatot a teljesítményéért. A játék összeképe alapján akár nagyobb arányban is nyerhettünk volna – de persze nem vagyunk telhetetlenek. Sokat birtokoltuk a labdát, jól védekeztük le a hazaiak kontráit – kézben tartottuk a meccset.

További eredmények: Diósgyőri VTK–Astra 2-2, MTK–Puskás Akadémia 1-0, Kész-St.Mihály–FTC 0-10, Újpest–ETO FC Győr 0-7, Szekszárd–Mol Fehérvár - vasárnap.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink