Szombathelyi Haladás


Jamaikai bomba a bal felsőbe


2022.11.20. 10:00
PA

A Haladás-Viktória FC középpályása, Marlo Sweatman óriási gólt lőtt a Mol Fehérvár (4-0) elleni Simple Liga-mérkőzésen.

Nem akadt gyenge teljesítmény péntek délután a Haladás-Viktória FC együttesében. A zöld-fehérek magabiztos, időnként látványos futballal 1-0-s félidő után 4-0-ra verték a Mol Fehérvárt. Igazságtalan lenne bárkit is kiemelni a csapatból, de ezúttal Németh Adél és Nagypál Fatima teljesítménye előtt külön is megemelhetjük a kalapunkat – előbbi két, utóbbi egy gólpasszt adott. És persze meg kell említenünk a rengeteget dolgozó Kovács Virág, Kis Anita, Urbán Viktória – no és Marlo Sweatman nevét is. A jamaikai légiós a forduló egyik legszebb gólját szerezte, amikor az 58. percben Németh jobb oldali beadását 13 méterről, kapásból a bal felső sarokba bombázta. Úgy fest, Marlo újabban csak nagy gólokat lő: a Diósgyőr ellen is hatalmas gólt jegyzett.

- A szekszárdi meccs után a válogatott-mérkőzések miatt volt egy kis szünet a bajnokságban, így az edzéseken minden apró részletre oda tudtunk figyelni – mondta Sweatman. – Látszott, hogy valamennyi játékosnak napról-napra nagyobb önbizalma lett. A meccs előtti utolsó edzésen már egyértelmű volt: csapatunk mentálisan készen áll a meccsre. Az egész mérkőzést mi irányítottuk, de az első félidőben hiába volt többet nálunk a labda, egy kivételével valamennyi helyzetünket kihagytuk. A második félidőben már sokkal jobban koncentráltunk és ekkor már értékesítettük helyzeteinket, a második gólunk után pedig megnyugodtunk és könnyebben ment a játék is. Ami a gólomat illeti, általában a 6-os pozícióban, kicsit mélyebben játszom, de szerencsére Markó Edina bízik a támadójátékomban, nála inkább előbbre futballozhatok. Örülök, hogy megy a játék ebben a pozícióban és segíthetem a csapatot.

                                                               Sweatman nagy gólt lőtt a Fehérvár ellen

A szombathelyi csapatból nem csak hetek, hanem már hónapok óta hiányzik sérülés – és műtét - miatt Schildkraut Fruzsina, Jelena Koprena, Balogh Henrietta, Szil Tünde és Nagy Vanessza. Azaz öt alapember – nem egyszerű feladat őket pótolni.

- Valóban, ráadásul sajnos – többükre - sokáig nem számíthatunk még – folytatta a jamaikai középpályás. – Nincs mit tenni, el kell fogadnunk ezt a helyzetet. Szerencsére vannak ügyes fiatal játékosok és az akadémisták egyre jobban tudják segíteni a csapatot – jól játszanak.

A Haladás-Viktória jövő szombaton 12 órakor a Kelen SC otthonában zárja az őszi szezont.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink