Szombathelyi Haladás


Győztes meccsen debütált Simut


2022.11.17. 18:50
Pum András

A Szombathelyi Haladás védője, Simut Mario Lucas kezdőként lépett pályára az Azerbajdzsán (3-0) elleni U21-es válogatott mérkőzésen.

Hétfő óta a törökországi Belekben edzőtáborozik a Gera Zoltán vezette U21-es mgyar labdarúgó-válogatott - a keretbe először kapott meghívót a Szombathelyi Haladás jobb oldali védője, Simut Mario Lucas.

A magyar együttes két felkészülési-mérkőzést is vív Belekben - az elsőt csütörtök délután játszotta le és Azerbajdzsán ellen 3-0-ra nyertek a magyarok. A meccsen kezdőként debütált a válogatottban Simut, védőnk 76 percet játszott! 

Azerbajdzsán-Magyarország 0-3 (0-0). Belek.
Magyarország: Hegyi Krisztián - Szabó Alex (Szabó Bálint, 84.), Balogh Botond, Debreceni Ákos (Alaxai Áron, 84.) - Simut Mario (Bényei Ágoston, 76.), Kata Mihály (Vitális Milán, 76.), Kosznovszky Márk (Bocskay Bertalan, 84.), Komáromi György (Benczenleitner Barna, 76.) - Katona Bálint (Kocsis Dominik, 62.), Németh Dániel (Szalay Szabolcs, 62.), Vancsa Zalán (Kovács Mátyás, 62.).

A gólokat Németh D. (11-esből), Kovács M. és Vitális szerezte.

- Jól kezdtünk a mérkőzést, látszott, hogy a játékosok élvezik a játékot, helyzeteket alakítottunk ki, de ekkor az utolsó passzok még nem voltak igazán jók, nem érkeztünk jól a beadásokra, ezért elmaradt a gól. Tetszett viszont már ekkor is a játék felépítése, ahogyan kihoztuk a labdákat, és eljutottunk az ellenfél tizenhatosáig. A fordulás után is nagy elánnal játszottunk, sikerült hamar gólt szereznünk, ami felszabadulttá tette a csapatot. Helyzeteket alakítottunk ki, gólokat szereztünk, és végül teljesen megérdemelten győztünk. Örülök, hogy új játékosokat is kipróbálhattunk, és sikerült tovább építeni a csapatunkat – értékelt a lefújás után Gera Zoltán szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

A magyar csapat legközelebb vasárnap Dánia ellen lép pályára.

 

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink