Szombathelyi Haladás


Műfüves pályát hozott a Mikulás


2016.12.06. 16:00
haladas.hu

Az Illés Béla Football Akadémia és Szombathely város jóvoltából műfűves pályával gazdagodott a Bercsényi Miklós Általános Iskola.

Műfüves pályát hozott a Mikulás a Bercsényi Miklós Általános Iskolának. Ennek apropóján a pályaavatón az iskola tornatermében sok-sok tanuló mellett Fokiné Rácz Ilona iskolaigazgató, Koczka Tibor alpolgármester, Fodor István, a KLIK tankerületi igazgatója, Tóth Miklós, az Haladás ügyvezető igazgatója, az Illés Akadémia klubigazgatója, Mészöly Géza, a Haladás edzője, a zöld-fehér futballisták közül Király Gábor, Halmosi Péter, a korábbiak közül Tóth Péter, valamint Pars Krisztián kalapácsvető vett részt az ünnepélyes pályaavatón.

A történet előzménye: az Illés Akadémia a közelmúltban új műfüvet kapott, de a korábbit nem dobták ki, hanem egy részét előzőleg már két szombathelyi iskolának és egy óvodának odaajándékozták, most pedig a Bercsényi iskolában is leterítették a betonos pályára a műfüvet. A telepítés és a vonalazás költségét a szombathelyi önkormányzat állta.

- Két éve egy új fejezet kezdődött iskolánk életében, amelyben labdaügyességi csoport indítását határoztuk elmondta Fokiné Rácz Ilona, az intézmény igazgatónője. - Célunk megértő közönségre talált szeretnénk, ha a gyerekek már az alsó évfolyamokban megismerkednének a mozgás szeretetével és rátaláljanak arra a sportágra, amely leginkább közel áll az elképzelésükhöz.

Koczka Tibortól megtudtuk, pár hónapja Tóth Miklós felhívta, hogy szeretnék az Illés Akadémia műfüvét hasznosítani, és szétosztani olyan helyi iskolák között, amelyek udvara elég tágas, így van lehetőség a leterítésére. Így került képbe a Bercsényi iskola is. Az alpolgármester elmondta, noha használt műfűről van szó, ez egyrészt még most is nagyon jó állapotú, másrészt rengeteg kiváló labdarúgó futballozott rajta. De hogy megfelelő számú labda is legyen, Sátori Károly képviselő saját keretéből 100 ezer forintot ajánlott fel eszközök vásárlására. 

Ezt követően a műfüvön ünnepélyesen átvágták a szalagot, ezzel átadták az iskolások számára a pályát. Végezetül a Pars Krisztiánról elnevezett tornateremben a meghívott sportoló vendégek az iskolásokkal nem vérre menő, sokkal inkább látványos, élvezetes rövidke futballmeccset vívtak. 

További hírek

Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30
Megtekintés
Vezetődedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint a Mosonmagyaróvár ellen nem az "igazi" Haladást láthattuk. Vezetőedzőnk ugyanakkor nem tudja elmarasztalni a játékosokat.
1 0 0 2024.04.23. 10:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink