Szombathelyi Haladás


Ezer sebből vérző, de elszánt Haladás utazik Paksra


2016.12.02. 14:10
Pum András

Az OTP Bank Liga 18. fordulójában szombaton 15.30-as kezdéssel a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Paksi FC vendége lesz.

Az utolsó előtt helyen tanyázó paksiak 17 bajnokijuk közül mindössze hármat nyertek meg, a legutóbbi fordulóban 2-0-ra kaptak ki. a DVTK vendégeként. Igaz, Csertői Aurél csapata képes a meglepetésre, szűk egy hónapja 2-1-re nyert a bajnoki címvédő FTC otthonában. Pakson pedig szinte páratlan mérleget tudhat magáénak, nyolc meccse közül mindössze egyszer nyert (Diósgyőr 2-1), viszont hét alkalommal döntetlent játszott. Tehát odahaza még veretlenek a zöld-fehérek. Ami az ötödik Haladást illeti, a tartalékosan felálló szombathelyiek egy hete bravúros győzelmet arattak a Debrecen (1-0) ellen, ám a sikert kissé beárnyékolja a szerdai, érdi Magyar Kupa búcsú. A Haladás augusztus 21-én csapott össze a Pakssal, akkor Mészöly Géza csapata 3-1-re nyert.

– Noha rossz pozícióban vannak a paksiak, otthon nagyon erősek – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Egy kimondottan jól passzoló, labdabiztos csapathoz utazunk, amelynek GévaySzabó, Szakály, Kecskés, Bartha, Koltai, Hahn személyében több remek futballisája van. Ráadásul csapatként is jók, egyben van a gárda. Mi továbbra is ezer sebből vérzünk, de a fiúk megmutatták a Debrecen ellen, ha magas hőfokon, motiváltan, egységesen, fegyelmezetten futballoznak, sikeresek lehetnek. Ezúttal is ebben bízom. A Paks ellen mindig preztízsmeccset vívtunk, most is erre, nagy küzdelemre számítok. Bosszantó volt az érdi kupavereség, de muszáj túltennünk magunkat rajta. Király, Rózsa, Jánvári, Németh, Williams, Calvente, Hídvégi sérült, Iszlai öt sárga lapos eltiltását tölti.

Összeállítás: Gyurján – Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak – Kovács, Overgoor, Rácz – Gaál, Ars, Halmosi. 

Csere: Lévay, Angyal, Schimmer, Jagodics, Tóth M., Dombi, Kiss B.

– A bajnokságban egyszer már sikerült legyőznünk a paksiakat, mégpedig úgy, hogy 0-1-ről fordítottunk, megbontottuk a védelmüket, bízom benne, meglesz a második sikerünk is ellenük – mondta a vasiak középpályása, Rácz Barnabás. – Több ügyes futballistájuk is akad az egyébként átlagmagasságban alacsonyabb paksiaknak. A sok hiányzó még inkább összekovácsolta csapatunkat, de eddig sem volt gond az egységgel. Úgy kell felmennünk a pályára, hogy esélyt sem adunk ellenfelünknek. Fájó volt a szerdai kupavereség, de mivel fontos meccs vár ránk szombaton, már csak erre szabad fókuszálnunk.

                        Rácz Barnabás és társai az idei bajnokságban már legyőzték a paksiakat. Fotó: Németh Szabolcs

A mérkőzést Solymosi Péter vezeti, segítői Berettyán Péter, Horváth Róbert, asszisztensek Farkas Ádám, Nagy Róbert, a negyedik játékvezető Varga Zsolt.

A Haladás délelőtt Szombathelyen edzett, délután útra kel, az éjszakát Tolnán tölti a csapat.

                                     Tavasszal Pakson, ősszel Sopronban nyertünk Csertői Aurél együttese ellen

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00
Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink