Szombathelyi Haladás


Egygólos vereség az Astra ellen


2022.09.19. 11:20
PA

A női labdarúgó NB I. 4. fordulójában a Haladás-Viktória FC küzdelmes, kevés helyzetet hozó mérkőzésen 1-0-ra kikapott az Astra otthonában.

Astra-Activtek-Üllő–Haladás-Viktória FC 1-0 (1-0). Üllő, 80 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Sipos.

Astra: Halla – Kós (Balogh, 91.), Cremer, Taylor (Amanoni, 92.), Szabó B. – Vicsek, Vidák, Véninger, dr. Tatai – Szennai, Madrid Ebony (Dencz, 77.). Edző: Király Bianka.

Haladás-Viktória: Dobó-Nagy – Németh A., Gődér, Horti (Nagypál, 80.), Baccaro – Urbán, Feketevízi, Sweatman, Varró (Kovács V., 52.) – Nagy V. (Kiss-Lantos, 46.), Vladulescu. Edző: Székely Tibor.

A vasiaknál Schildkraut Fruzsina, Jelena Koprena, Balogh Henrietta és Szil Tünde hiányzott sérülés miatt. Hosszú sérülése után viszont a csatár Nagy Vanessza már vállalta a játékot.

Az orkánerejű szél és az esőáztatta mély talaj alaposan megnehezítette a csapatok dolgát. Az első félidő teljesen kiegyenlített játékot hozott, a mezőnyben gyűrték egymást, nagyot harcoltak a csapatok. A hazaiak a 38. percben egy kapu előtti kavarodást követően Madrid-Ebony révén gyötörték be a labdát a hálóba (1-0).. Szünet után mindent megpróbált Székely Tibor, a szombathelyiek vezetőedzője, szerkezetet váltott, cserélgette a szélsőket és cserékkel próbált javítani csapata játékán. Ebben a játékrészben a vendégek sokkal többet kezdeményeztek ellenfelüknél, mezőnyfölényben futballoztak, jóval többet birtokolták a labdát, de csak kisebb helyzeteket sikerült kialakítaniuk, komoly ziccereket nem. A hajrában már mindent egy lapra feltéve támadtak a szombathelyiek – eredménytelenül. Tipikus egygólos mérkőzést vívott a két együttes, a szerencsésebb csapat nyert – a döntetlen igazságosabb lett volna. Gólszerző: Madrid Ebony (38.).

További eredmények: FTC–Mol Fehérvár 9-0, DVTK–Szeged 4-0, Puskás Akadémia–Szekszárd 2-0, Győr–Kelen 5-0, MTK–Újpest 9-0.

A vasiak legközelebb vasárnap 15.45-kor (Tv: M4 Sport) az MTK-t fogadják.

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink