Szombathelyi Haladás


"Csendben kell tovább dolgozni""


2022.09.18. 21:40
PA

A Szombathelyi Haladás csatára, a Putnokon a negyedik gólt szerző Borvető Áron helyén kezeli a győzelmet.

Noha a nyáron a III. kerületi TVE házi gólkirályaként igazolt csatár, Borvető Áron a felkészülési-mérkőzéseken szépen termelte a gólokat - négyszer is betalált - tétmeccsen eddig nem sikerült megszereznie első találatát Haladás-mezben. Egészen vasárnap délutánig, amikor - a 75. percben csereként beállva - a 82. percben a putnoki MOL Magyar Kupa-mérkőzésen a kapusról kipattanó labdát közelről a hálóba továbbította. Ezzel a góllal 4-2-re nyert a Haladás és jutott a legjobb 32 együttes közé.

- A kupameccsek sohasem könnyűek, az alacsonyabb osztályú csapatok számára ez mindig egy lehetőség a bizonyításra, míg a magasabb osztályban szereplők számára pedig úgymond ezeken a mérkőzéseken hozni kellene a kötelezőt  - mondta Borvető Áron. - Komolyan vettük a putnoki találkozót és bár nem indult egyszerűen a meccs, végül magabiztosan nyertünk. Ami a saját teljesítményemet illei, nem sok idő jutott számomra a pályán, de igyekeztem hasznosan eltölteni. Apró, de fontos lépés volt számomra a gólom, de legfontosabb az, hogy továbbjutottunk. Csatár vagyok, így a kapu előtt kell lennem - jobbról jött Taipi beadása, amely kipattant a kapusról, én pedig a hálóba passzoltam a labdát. A mi helyzetünkben helyén kell kezelni a győzelmet, fontos siker volt, de fejünket lehajtva, csendben kell tovább dolgozni - az eredmények beszéljenek majd helyettünk.

                                   Borvető Áron gólja eldöntötte Putnokon a továbbjutást

- Két hét szünet következik a bajnokságban. Jókor jött a csapat számára?

- Mivel új vezetőedzőnk lesz, így ilyen szempontból igen. Lesz időnk begyakorolni az ő szisztémáját, elképzeléseit úgy, hogy a következő, pécsi bajnokin már eredményesen szerepeljünk.

 

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink