Szombathelyi Haladás


Továbbjutottunk a Magyar Kupában


2022.09.18. 17:00
Pum András

A Mol Magyar Kupa 32 közé jutásáért vívott mérkőzésen a Haladás 4-2-re nyert Putnokon

Putnok FC–Szombathelyi Haladás 2-4 (2-2). Putnok, Várady Béla Sportközpont, 400 néző, Mol Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés a 32 közé jutásért, vezette: Ducsai.

Putnok: Nyirati – Sághy, Nádimov (Fülöp, 77.), Sramkó (Vajda, 77.), Nemes – Katona, Buda (Juhos, 56.), Csiki, Dobrovolszki – Nagy Zs. (Csutora, 77.), Galacs (Petreskó, 89.). Edző: Szala Ákos.

Haladás: Mursits – Simut, Csató, Németh M., Doktorics – Csernik (Lencse, 86.), Derekas, Rácz (Csilus, 86.), Tóth M. – Molnár R. (Borvető, 75.), Horváth R. (Taipi, 40.). Megbízott vezetőedző: Mészöly Géza.

5. perc: Ide-oda pattogott a labda a tizenhatoson belül, Dobrovolszki kilenc méterről leadott lövését védte bravúrral Mursits.

14. perc: Molnár Rajmund 19  méteres lövése kevéssel zúgott el a léc felett.

31. perc: Németh Milán távoli bombája levágódott egy védéről, a kipattanót Rácz 19 méterről a léc alá vágta (0-1).

36. perc: Egy lecsorgó labdát Nagy Zsolt jobbról, tíz méterről a hosszú, jobb sarokba lőtt (1-1).

39. perc: Nemes bal oldali beadását a jobb oldalon érkező Nagy Zsolt hat méterről a kapu közepébe helyezte (2-1).

42. perc: Szép vasi támadás végén Derekas passzolt a bal szélen felfutó Doktoricshoz, aki 14 méterről kilőtte a bal sarkot (2-2).

58. perc: Derekas tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, beadását Taipi akrobatikus mozdulattal, ballal, öt méterrő a kapu bal oldalába helyezte (2-3).

66. perc: Galacs hét méterről leadott lövését védte bravúrral Mursits.

81. perc: Taipi jobb oldali beadását Nyirati Borvető elé ütötte, a csatár négy méterről a kapu közepébe helyezett (2-4).

89. perc: Taipi került helyzetbe,de közeli lövését védte a putnoki kapus.

                                                     Rácz Barnabás szerezte az első gólunkat

A Haladásban Szijjártó és Zvekanov sérülés miatt hiányzott, míg Verpecz és Bosnjak a kupameccsre pihenőt kapott.

Az NB III. Keleti-csoportjának második helyén álló putnokiak kezdtek veszélyesebben, tűzijátékot rendeztek a kapu előtt. Változatos volt a mérkőzés, a hazaiak bátram futballoztak, míg a vendégek igyekeztek magukhoz ragadni a kezdeményezést – de ez csak percekre sikerült.. Az ide-oda kavargó erős szélben nem volt könnyű dolguk a csapatoknak.  A hazaiak több gyors támadást vezettek, a vendégek nem találták a ritmust. Jókor jött a vendégek (bomba) gólja, ám nem sokáig örülhettek, a putnokiak öt perc múlva kiegyenlítettek. Sőt, három perc múlva a vezetést is megszerezték a hazaiak. Folytatódott a gólváltás, a szünet előtt Doktorics kiegyenlített.

Fordulást követően a vasiak játszottak fölényben, többet volt a vendégeknél a labda és a csereként beállt Taipi révén vezetéshez jutottak. A vendégek ekkor már magabiztosabban futballoztak, a fáradó hazaiak ritkán jutottak el Mursits kapujáig. Aztán Borvető góljával eldőlt a mérkőzés.

A Haladás a második félidőben érvényre juttatta az osztálykülönbséget és megérdemelten nyert az első játékrészben jól küzdő Putnok ellen.

A következő forduló sorsolását hétfőn 18.15-kor tartják az M4 Sport TV élő adásában.

 

További hírek

Megtekintés
Rangadót vív a Szombathelyi Haladás II.

A Szombathelyi Haladás II. vasárnap 17 órai kezdéssel a Király SE-t fogadja az Illés Akadémián.
0 0 0 2023.09.23. 11:50
Megtekintés
Zöld-fehér összecsapás

A Merkantil Bank Liga 8. fordulőjában vasárnap 19.45-kor (Tv: M4 Sport) a Szombathelyi Haladás az ETO FC Győr otthonában lép pályára.
0 1 0 2023.09.22. 10:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink