Szombathelyi Haladás


Döntetlen az Ajka ellen


2022.09.11. 21:00
Pum András

Az NB II. 8. fordulójában a Haladás gólnélküli döntetlenre végzett a vendég Ajkával.

Szombathelyi Haladás–FC Ajka Szombathely 0-0. Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 1423 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Radványi.

Haladás: Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Tóth M. (Hursán, 77.), Derekas (Borvető, 82.) – Horváth R., Rácz, Csernik (Lencse, 62.) – Molnár R. Megbízott edző: Mészöly Géza.

Ajka: Horváth D. – Görgényi, Jagodics B., Csimazia, Présinger (Szűcs, 83.)– Tóth G., Kenderes (Tajthy, 62.), Kovács N., Sejben (Dragóner, 73.) – Doncsecz, Gaál. Edző: Kis Károly.

10. perc: Szép hazai támadás végén Horváth Rajmund centerezett jobbról, az érkező Molnár Rajmund azonban az ötösön nagy helyzetben nem találta el a labdát.

25. perc: Rácz egy remek csel után jobbról középre adott, az érkező Derekas átvette a labdát, majd 12 méterről a jobb sarok mellé gurított. 

28. perc: Rácz passzolt a bal szélen felfutó Bosnjaknak, a védő kapásból, 13 méterről lőtt, de a labda elzúgott a jobb sarok mellett. 

30. perc: Egy okos kiugratás után Horváth Rajmund tört kapura jobbról, ám az ötös sarkáról magasan fölé durrantotta a labdát.

35. perc: Tóth Máté ívelt szabadrúgásból a tizenhatoson belül Németh Milánhoz, a csapatkapitány tíz méterről fölé emelt. 

39. perc: Molnár Rajmund balról fordult be, és tüzelt úgy 14 méterről, a rövid felsőbe tartó löketet azonban védte Horváth.

41. perc: Egy jobbról belőtt ajkai szögletet Csizmadia estében centikkel pörgetett a bal kapufa mellé.

44. perc: Horváth lő, Horváth véd. Horváth Rajmund 22 méteres lövését hárította Horváth Dániel

54. perc: Németh Milán passzolt Ráczhoz, a középpályás Molnár elé tálalt, de a támadó 16 méterről a bal sarok mellé lőtt. 

57. perc: Rácz forgatta meg védőjét, majd hét méterről, balról a jobb oldalhálóba lőtt. Szép egyéni villanás volt! 

59. perc: Molnár Derekashoz továbbított, a támadó addig-addig tolta a labdát, amíg már hiába lőtt kapura, Jagodics bevetődve mentett. 

81. perc: Tűzijáték az ajkai kapu előtt. Simut lövését blokkolta Jagodics, majd Horváth Rajmund léc alá tartó lövését tolta fölé Horváth Dávid.

                                                                    Bosnjak sokat futott fel a bal oldalon

Erős tempóban kezdtek a csapatok, egymásnak estek, felvállalták a nyílt játékot. Az első nagy helyzetet a Haladás hibázta el. A percek múlásával átvette az irányítást a házigazda együttes, egyre többször ért fel a kapu elé, de a befejezéseknél rendre rossz megoldást választottak a szombathelyi futballisták. Érett a hazai gól. A vendégek átlövésekkel, pontrúgásokkal, beívelésekkel próbált zavart okozni – mérsékelt sikerrel. Gólnélküli döntetlennel zárult az első félidő.

Fordulás után is lendületben maradt a Haladás, beszorította ellenfelét – hajtott a gólért. Az Ajka játéka ekkor kimerült a védekezésben, olykor önfeláldozó bevetődések akadályozták meg, hogy a labda eljusson a kapuig. Aztán túlélte a nehéz időszakot a vendégcsapat, lassan kiegyenlítődtek az erőviszonyok. Sőt, néhány kontrát is vezetett az Ajka. Múltak a percek, egyre több kockázatot vállalt fel a Haladás – nem elégedett meg az egy ponttal. Az utolsó bő tíz percet nagyon megnyomta a házigazda. Az Ajka visszazárt a kapuja elé, szervezetten védekezett. És csendesen lepergetek a percek.

A játék képe, a helyzetek száma alapján a Haladás közelebb állt a győzelemhez,

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink