Szombathelyi Haladás


Vereség Tiszakécskén


2022.09.04. 19:30
Pum András

A Merkantil Bank Liga NB II. hetedik fordulójában a Szombathelyi Haladás 2-0-ra kikapott Tiszakécskén

Tiszakécskei LC–Szombathelyi Haladás 2-0 (2-0). Tiszakécske, 400 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Takács T.

Tiszakécske: Halasi – Balázs B., Máté, Csáki, Farkas N. – Winkler (Lovas, 87.), Szekér, Kiss N., Erdei. – Gyurján (Vachtler, 61.), Zamostny (Horváth Z., 78.). Edző: Visinka Ede.

Szombathelyi Haladás:  Verpecz – Simut, Hursán (Tóth M., 40.), Devecseri, Németh M. (Lencse, 46.) – Csernik, Csilus (Csató, 35.), Sipos Z. (Derekas, 35.), Bosnjak – Molnár R., Horváth R. (Taipi, 73.). Edző: Németh Szabolcs.

6. perc: Németh Milán remek labdájával Csernik egyedül lépett ki a bal oldalon, betört a tizenhatoson belülre, de amikor kapura lőtt, Csáki becsúszva szögletre szerelte.

12. perc: Jobb oldali kisszöglet után Simut és Farkas rúgott össze a tizenhatoson belül, a játékvezető túl szigorúan büntetőt ítélt. A tizenegyest Zamostny a kapu közepébe helyezte (1-0).

21. perc: A Haladás szöglete után a kécskeiek kontráztak, az ellenakció végén Gyurján Bence egy csel után jobbról, nyolc méterről a jobb sarokba lőtt (2-0).

60. perc: Molnár passzát Horváth Rajmund lőtte kapura, Halasi védett, a kipattanót Lencse tíz méterről a bal sarok mellé lőtte.

67. perc: Erdei bal oldali beadása a kapu elé berobbanó Zamostny lába előtt suhant el.

82. perc: Molnár jobbról, 17 méterről elvégzett szabadrúgását védte Halasi.

A szombathelyiek a nagy távolság miatt már szombat délelőtt útra keltek, az éjszakát Kecskeméten töltötték és innen buszoztak át a bajnoki mérkőzésre.

Élénk iramban kezdtek a csapatok, az első nagy helyzet a vendégek előtt adódott, de Csernik addig várt, míg odalett a lehetőség. Aztán egy erősen vitatható tizenegyesből a hazaiak megszerezték a vezetést. A zöld-fehérek mentek előre, ebben a periódusban jobban is futballoztak ellenfelüknél, de egy kontra után újabb gólt kaptak. A vasiakat ez a gól már alaposan megfogta, Németh Szabolcs pedig hamarosan kettőt is cserélt, Csatót és Derekast is pályára küldte. Majd Hursán György megsérült, így nem egészen egy félidő alatt hármat is váltott a Haladás.

A második félidőre aztán Lencse László is pályára lépett. A Haladás próbált gólt, gólokat szerezni, de sok hibával játszott. A Tiszakécske beállt védekezni és kontrákkal próbálkozott – egy ilyen akció végén Zamostny szerezhetett volna gólt. A játék ugyan a hazaiak térfelén folyt, de a vendégek nem találtak fogást a stabilan, keményen védekező tiszakécskei védelmen. Erőlködött a Haladás, a Tiszakécske pedig biztosan őrizte kétgólos előnyét.

A Haladás az első félidő feléig jobban futballozott ellenfelénél, a gólokat mégis a hazaiak szerezték. A folytatásban már nem volt elég átütőerő a vasiakban. 

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink