Szombathelyi Haladás


Fordulatos meccsen kupabúcsú


2016.11.30. 16:00
haladas.hu

Az ezer sebből vérző szombathelyiek tíz emberrel is küzdöttek, de büntetőkkel kikaptak.

Érdi VSE (NB III.)-Szombathelyi Swietelsky-Haladás 3-3 (1-0, 2-2) - tizenegyesekkel 5-3. - Érd, 300 néző, Magyar Kupa, labdarúgó-mérkőzés a 16 közé jutásért, vezette: Szilasi.

Haladás: Gyurján - Angyal, Schimmer, Jagodics, Bosnjak - Kovács L., Iszlai, Overgoor (Lévay, 70.) - Tóth M. (Gaál, 55.), Ars, Rácz B. (Winkler, 65.). Edző: Mészöly Géza.

Gól: Kelemen 2 (13. 11-esből, 96.), Csizmadia (93.), ill. Ars 2 (47., 78.), Iszlai (111.).

Kiállítva: Bozsoki (121.), ill. Gyurján (67.).

Az Érd korán előnybe került, egy jogtalan büntetőből vette be a Haladás kapuját (1-0). A folytatásban a Haladás magához ragadta az irányítást, de az első félidőben a mezőnyfölény még nem párosult góllal. Fordulás után viszont rögtön sikerült egyenlíteni, Ars zárt közelről góllal egy szép támadást (1-1). Aztán Gyurján kiállítása borzolta a kedélyeket: a Haladás kapusa ütközött a hazaiak kilépő csatárával a 16-oson kívül. Az érdi játékos nagyon el akart esni, ki is harcolta a pirosat Gyurjánnak. A szombathelyiek nem roppantak meg, Ars második gólját szerezte szöglet után fejjel (1-2). De még volt fordulat a mérkőzésben: a hazaiak ugyanis a hosszabbítás 3. percében egy középpályás labdaszerzésből ellentámadást vezettek, ezt még kivédekezte a Haladás, de az ide, oda pattogó labda a nagy kavarodásban végül a vasi kapuban kötött ki (2-2).

Jöhetett a hosszabbítás, gyors gólváltás után alakult ki a 3-3-as eredmény - a vendégek gólját Iszlai szerezte, saját kihagyott, kapusról kipattanó büntetőjét pofozta be. A büntetőknél Haladástól Iszlai betalált, Kovács rontott, Gaál és Ars is pontos volt, de az ötödik zöld-fehér rúgónak már nem kellett a labda mögé állnia, mivel a vendégektől mindenki betalált. Így a Haladás kiesett a kupából.

Mészöly Géza: - Ezúttal nem kezdtünk olyan jól, mint a korábbi kupameccseinken, most ellenfelünk került előnybe - egy erősen véleményes büntetőből. De volt tartásunk, egyenlítettünk, majd emberhátrányban is fordítani tudtunk. Már úgy tűnt, hogy nyerünk, amikor az Érd az utolsó utáni pillanatban góllal büntetett egy védelmi megingást. A hosszabbításban ismét egyenlítenünk kellett, a 11-eseknél pedig nem állt mellénk a szerencse. Nagyon sajnálom a kiesést, de az ezer sebből vérző, megfiatalított csapatom mindent megtett a továbbjutásért.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink