Szombathelyi Haladás


Vezetés után vereség


2022.08.21. 21:00
PA

Az NB II.-es labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában a Szombathelyi Haladás ugyan 1-0-ra vezetett, végül 2-1-re kikapott.

BFC Siófok-Szombathelyi Haladás 2-1 (0-0). Siófok, 400 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Nagy R.

Siófok: Hutvágner – Polényi, Vágó, Debreceni, Varga B. – Krausz, Szakály (Nyitrai, 86.) – Pataki (Girsik, 59.), Nikházi (Farkas, 72.), Nyári (Eördögh, 59.) – Horváth P. Edző: Domján Attila.

Haladás: Verpecz – Simut (Nyíri, 64.), Csató, Németh M., Bosnjak – Csernik (Devecseri, 73.), Csilus (Derekas, 73.), Hursán, Sipos (Molnár R., 46.) – Lencse (Borvető, 64.), Horváth R. Edző: Németh Szabolcs.

9. perc: Horváth Rajmund végzett el szabadrúgást. Kapu elé ívelt labdáját Vágó az utolsó pillanatban fejelte szögletre a labdát Hursán elöl.

12. perc: Nyári tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre és 14 méterről a bal sarok mellé lőtt.

18. perc: Lencse kapott labdát a tizenhatoson belül, de a kapujából kifutó Hutvágner buktatta. A büntetőt a sértett, Lencse félmagasan, a jobb sarok felé lőtte, Hutvágner kiütötte a labdát.

36. perc: Horváth Péter lépett ki a jobb oldalon a védők között, majd 14 méterről laposan lőtt, de a kivetődő Verpecz bravúrral hárított.

52. perc: Nikházi 18 méterről leadott lövését tolta ki a jobb felső sarok elöl bravúrral Verpecz.

61. perc: Bosnjak bal oldali beadását Molnár hét méterről, ziccerből lőtte kapura, Hutvágner bravúrral védett. A labda a jobb szélen Horváthoz került, a támadó középre adott labdáját a földről felkelő Molnár hat méterről a jobb sarokba fejelte (0-1).

                                                Molnár Rajmund szerezte csapatunk gólját

67. perc: Eördögh fordult le védőjéről a bal szélen, majd hat méterről a kapu közepébe lőtt (1-1)

69. perc: Krausz lépett volna ki egyedül, amikor Csató - a játékvezető szerint - utolsó emberként a földre rántotta. Nagy Róbert kiállította a vasiak belső védőjét.

75. perc: Szakály 27 méteres, középről leadott lövése egy védőn megpattanva a léc alá vágódott (2-1)

81. perc: Bosnjak bal oldali beadását Horváth hét méterről lőtte kapura, Hutvágner védett.

A Haladásból sérülés miatt Mursits Roland, Vanja Zvekanov, Rácz Barnabás és Szijjártó Ármin hiányzott. Borús idő és szemerkélő eső fogadta a csapatokat – nagyjából száz vendégszurkoló érkezett a Balaton-partra. A vasiak kezdték aktívabban a mérkőzést, enyhe mezőnyfölényben futballoztak és bő negyedóra elteltével könnyen megszerezhették volna a vezetést, de Lencse tizenegyest hibázott. Változatos volt a mérkőzés, de továbbra is a Haladás volt a kezdeményezőbb. Fél óra elteltével ellaposodott a játék, az immáron szakadó esőben csak mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. A második félidő siófoki helyzettel kezdődött, de Verpecz résen volt. Aztán a játékrész közepén a vasiak Molnár Rajmund fejesgóljával megszerezték a vezetést. Aztán jött a feketeleves: egyenlítettek a hazaiak, majd Csató túl szigorú kiállítása miatt tíz főre fogyatkoztak a szombathelyiek. És még nem volt vége: Szakály megpattanó lövésével fordítottak a hazaiak. A vendégek nem adták fel, mentek előre, ám a hazaiak tartották a labdát – és az eredményt. Kiegyenlített mérkőzésen a Haladás hiába szerzett vezetést, azt követően nyolc perc alatt elveszítette a találkozót.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink