Szombathelyi Haladás


Már nem veretlenül


2022.08.17. 20:30
haladas.hu

A Merkantil Bank Liga 4. fordulójában a Szombathelyi Haladás hazai pályán 1-0-ra kikapott a Szeged-Csanád Grosics Akadémiától.

Szombathelyi Haladás–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-1 (0-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 1665 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Horváth T.

Haladás: Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Derekas (Csernik, 56.), Hursán, Sipos Z., Doktorics (Horváth R., 56.) – Molnár R. (Lencse, 76.), Borvető (Taipi, 56.). Edző: Németh Szabolcs.

Szeged: Molnár-Farkas – Könczey, Tóth B., Szilágyi Z., Beronja – Sipos Sz., Simon Á. (Farkas, 81.)– Pintér Á. (Dobos, 67.), Szatmári (Szakály D., 81.), Gajdos – Haruna (Bíró, 58.). Edző: Stevanovic Aleksandar.

Gólszerző: Gajdos (84.).

14. perc: Gajdos nagy ziccerét hárította remekül Verpecz, a kipattanót Haruna szúrta kapura, lövését magabiztosan fogta a Haladás portása.

32. perc: Gajdos tudott kapura fejelni, de a labda Verpecz kapuja fölé szállt.

34. perc: Sipos Zoltán bal oldali szögletét Borvető hét méterről a bal sarok irányába fejelte, Molnár-Farkas nagy vetődéssel védett. 

75. perc: Sipos-Dobos szegedi összjáték végén utóbbi tüzelt 13 méterről, labdája a kapu előtt keresztbe suhant el.

84. perc: Dobos bal oldali szöglete elment a védők között, és a hosszún érkező Gajdos öt méterről a léc alá bombázott. (0-1).

87. perc: Horváth Rajmund jobb oldali szögletét Hursán fejelte hat méterről a jobb sarok mellé.

90+1. perc: Hursánt ütközték le középen, de a labda a jobb oldalon üresen maradt Simuthoz került, aki hiába lőtt a jobb sarokba, a bíró visszafújta az akciót...Sipos Zoltán a 26 méteres szabadrúgást a léc fölé lőtte.

                                                          Borvető Áron nagyot csatázott ellenfélével

90+3. perc: Bosnjak óriási bedobását Hursán nyolc méterről a jobb sarok felé fejelte, de a szegedi kapus nagyot védett. Ez volt a meccs utolsó momentuma.

A rekkenő,árnyékban is 34 fokos hőség ellenére jó iramban kezdtek a csapatok, ugyan először a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, de aztán fokozatosan átvette az irányítást a Haladás. Ám helyzetek mindkét oldalon adódtak, küzdelmes, változatos volt a meccs – persze egy gól biztosan jót tett volna a meccs képének. Becsületesen gyűrték egymást a csapatok, minden egyes labdáért nagy harc folyt, rengeteg volt az átadási hiba mindkét oldalon.

Szünet után is kiegyenlített játékot láthattak a szurkolók, aztán a vasiak átvették az irányítást. Ám támadásaikban nem volt elég átütőerő, a szegediek hatástalanították a szombathelyi akciókat. A hazaiak próbálkoztak, de ezúttal meg sem közelítették a Győr elleni játékukat. Aztán a hajrában egy szöglet utáni védelmi hibát követően a volt szombathelyi Gajdos Zsolt megszerezte a szegediek vezető találatát (0–1). A hajrát nagyon megnyomta a Haladás, de a Szeged – ha jókora szerencsével is – megőrizte egygólos előnyét.

Küzdelmes, de közepes színvonalú mérkőzésen a döntetlen igazságosabb lett volna. Csapatunk elszenvedte idénybeli első vereségét.

További hírek

Megtekintés
Vezetődedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint a Mosonmagyaróvár ellen nem az "igazi" Haladást láthattuk. Vezetőedzőnk ugyanakkor nem tudja elmarasztalni a játékosokat.
1 0 0 2024.04.23. 10:00
Megtekintés
Idegenbeli győzelem

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. 2-1-re nyert Söptén.
0 0 0 2024.04.22. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink