Szombathelyi Haladás


Jobb volt a hatszoros bajnok FC Sharjah


2022.08.10. 22:30
haladas.hu

A Szombathelyi Haladás edzőmeccsen fogadta az Egyesült Arab Emírségek élvonalában szereplő FC Sharjan gárdáját.

Szombathelyi Haladás–FC Sharjah 1-5 (1-1). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, zárt kapuk mögött, felkészülési mérkőzés, vezette: Pintér.

Haladás: Pálfi – Nyíri, Bolla, Devecseri, Tarján – Horváth R., Tóth M., Derekas, Nagy R. – Bartusz, Lencse. Csereként pályára lépett: Taipi, Doktorics, Sipos. Edző: Németh Szabolcs.

Gólszerzők: Lencse (26. – 11-esből), ill. Malango (43.), Pereira (48., 63.), Fernandes (72.), Camara (83.).

Németh Szabolcs vezetőedzőtől megtudtuk, az edzőmeccsen az elmúlt két bajnokin kevesebb lehetőséget kapó, pályára nem lépő, illetve sérülésből felépült futballisták bizonyíthattak. Ennek megfelelően a vasárnap Nyíregyháza ellen idegenben 1-0-s győzelmet arató Haladásból a komplett kezdő tizenegy kihagyta az összecsapást.

Az FC Sharjah az Egyesült Arab Emírségek egy legsikeresebb csapata, hatszoros bajnok, nyolcszoros kupagyőztes – a tavalyi szezont ezüstéremmel zárta. Ausztriai edzőtáborából ruccant át Szombathelyre. A vendégeknél pályára lépett a korábbi Everton- és Sahtar Donyeck-futballista, a 14-szeres brazil válogatott Bernard Anicio Vinicius is. A meccset zárt kapuk mögött rendezték.

Erős tempóban kezdtek a felek, és később sem lassítottak, sok párharc tarkította a csatát. Bár többet volt a labda a vendégeknél, mégis a szervezett, motivált Haladás szerzett vezetést: Lencse harcol ki 11-est, majd a léc alá vágta a labdát (1-0). Rákapcsolt a vendég, a nyomás góllá érett, a félidő hajrájában egy szöglet után fejjel egyenlített (1-1).

                                                 Lencse kiharcolta és értékesítette a büntetőt

Fordulás után rögtön megszerezte a vezetést az arab alakulat, ismét szöglet, ismét egy fejes után került a hazai kapuba a labda (1-2). Rákapcsolt a Haladás, de a vendégcsapat hatékonyabb volt kapu előtt, növelte az előnyét egy szép egyéni alakítás után (1-3). A negyedik Sharjan-gólnál a teljes hazai védelemet kicselezték – ekkor már komoly fölényben játszott a vendéggárda (1-4). A hajrában még egy kontrát is gólra váltott az arab együttes - kialakítva a végeredményt (1-5). A jobb csapat nyert.

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink