Szombathelyi Haladás


Értékes három pont!


2022.08.07. 19:40
Pum András

A labdarúgó NB II. második fordulójában a Szombathelyi Haladás küzdelmes mérkőzésen idegenben 1-0-ra verte a Nyíregyházát.

Nyíregyháza Spartacus–Szombathelyi Haladás 0-1 (0-1). Sényő, 500 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Lovas.

Nyíregyháza: Fejér – Farkas B. (Szokol, 79.), Gengeliczki, Baki, Deutsch – Csősz (Vass, 61.), Márkus (Artner, 79.) – Kovács Á. (Sigér Á., 79.), Adamcsek, Szerető (Gresó, 61.)  – Novák Cs. Megbízott edző: Balogh Zoltán.

Haladás: Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Csernik, Hursán, Sipos (Derekas, 65.), Doktorics (Horváth R., 55.) – Borvető (Devecseri, 90.), Molnár R. (Lencse, 90.). Edző: Németh Szabolcs.

13. perc: Csernik jobb oldali beadását Borvető egy védővel a nyakán, hat méterről, elvetődve lőtte kapura, de Gengeliczki a gólvonalon állva tisztázott.

38. perc: Csősz 25 méteres lövését védte szép mozdulattal Verpecz.

45+1: Borvető ment el a jobb oldalon, lapos beadását Molnár Rajmund nyolc méterről, kapásból a jobb sarokba helyezte (0-1).

                                                                 Molnár Rajmund szép gólt szerzett

62. perc: Gyors szombathelyi kontra után Molnár 19 méterről alig lőtt a léc fölé.

63. perc: Bal oldali beadás után Gengeliczki kilenc méterről alig lőtt a léc fölé. Egy perc múlva Gresó jobb sarokra tartó lövését védte bravúrral Verpecz.

74. perc: Adamcsek közeli lövését vágta ki a  gólvonalról Csató.

79. perc: Molnár bal oldali beadását Borvető, majd Horváth lőtte kapura, de Fejér mindkétszer védett.

A szombathelyiek leghosszabb idegenbeli túrájukat teljesítették a hétvégén. A vasiak már szombat délelőtt útra keltek, kora este Tiszaújvárosban   edzettek. Az éjszakát Polgáron töltötték, innen buszoztak át a bajnokira. Szombathelytől egyébként a Nyíregyháza hazai mérkőzéseinek otthont adó – a nyírségiek stadionját ugyanis még építik – sényői pálya 495 kilométerre fekszik.  

Élénk iramban kezdtek a csapatok, mindkét együttes nagy lendülettel vetette magát a játékba. Viszont csak a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, helyzeteket nem tudtak kialakítani. A szombathelyi védők – élükön Németh Milánnal és Bosnjak Predraggal – hatástalanították a támadásokat. Az első komoly lehetőség a vasiak előtt adódott, Borvető lövését a gólvonalról vágták ki a hazaiak. Annak ellenére, hogy a piros-kékek voltak a pályaválasztók, a szombathelyiek kezdeményeztek jóval többet, a zöld-fehéreknél domináltak. Az ivószünet után kissé ellaposodott a játék, mindkét gárda sok hibával futballozott. Aztán az első félidő ráadásában egy szép akció végén Molnár Rajmund révén megszerezte a vezetést a Haladás.

Szünet után a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, a félidő derekán három nagy helyzetet is elpuskáztak. A hazaiak mindent egy lapra feltéve támadtak, a vendégek pedig gyors és olykor veszélyes kontrákkal próbálkoztak. Az idő múlásával egyre jobban beszorult a Haladás. Ám a vasiak hősiesen kivédekezték a hátralévő perceket és elhozták az értékes három pontot. A Hali az első félidőben jobban futballozott ellenfelénél, többet tett a győzelemért. Szünet után pedig szervezetten védekezett - összeségében rászolgált a három pontra.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink