Szombathelyi Haladás


Döntetlen a nyitányon


2022.07.31. 22:30
haladas.hu

A Szombathelyi Haladás küzdelmes döntetlennel nyitotta 2022/2023-as szezont – a Csákvár szerzett vezetést rögtön a meccs elején, Lencse László a 92. percben egyenlített.

Szombathelyi Haladás–Aqvital FC Csákvár 1-1 (0-1). Szombathely, Haladás sportkomplexum, 1988 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Molnár A. (Kiss B., Mohos M.). Haladás: Mursits – Nyíri (Simut, 61.), Csató, Németh M., Bosnjak – Csernik, Derekas (Hursán, 56.), Rácz, Horváth R. (Molnár R., 61.) – Sipos (Lencse, 82.), Borvető (Doktorics, 61.). Edző: Németh Szabolcs. Csákvár: Auerbach – Murka, Vaskó, Karacs, László – Tamás (Torvund, 65.), Kártik (Fejős, 65.), Mészáros (Alaxai, 92.), Gazdag, Baracskai (Körmendi, 65.) – Hornyák (Janyickij, 11.). Edző: Tóth Balázs. Gólszerzők: Lecse (92.), ill. Baracskai (3.).

3. perc: Egy könnyű síppal megítélt szabadrúgást ívelt be jobbról élesen Baracskai, a labda lepattant a 16-oson belül a sűrűben, senki nem ért bele, végül a hazai kapu jobb oldalában kötött ki (0-1).
37. perc: Sipos bal oldali beadását Borvető egy védővel a nyakán Auerbach kezébe fejelte.
43. perc: Sipos és Csernik emelgetett a 16-oson belül, majd utóbbi hanyatt dőlve húzta kapra a labdát, Auerbach a léc fölé tolta a löketet.
60. perc: Rácz gondolt egy merészet és a félpályáról kapura emelt, Auerbach futott vissza, a labda végül kevéssel ugyan, de elzúgott a felső léc felett. 
72. perc: Simut száguldott el a jobb szélen, az alapvonalról élesen középre adott, a lövés kiperdült Auerbach kezéből, a labdát pedig az érkező Sipos közelről a léc alá bombázta. Ám a játékvezető kapustámadás a miatt nem adta meg a találatot. Tény, a lelátóról is úgy tűnt, a labdára korábban érkező Molnár stoplisa eltalálta a kapus fejét.
75. perc: Simut tört be harcosan a tizenhatoson belülre a jobb oldalon, éles szögből leadott lövése – egy védőt érintve – a bal oldalhálóba vágódott. 
92. perc: Molnár remek passzával Lencse lépett ki, és jobbról, nyolc méterről a rövid, a bal alsó sarokba bombázott (1-1).

A mérkőzés előtt Séllei Árpád ügyvezető igazgató adott át emlékplakettet a hosszú-hosszú évekig a Haladást erősítő Rózsa Dánielnek - a kapus pályafutása során kizárólag a Haliban védett, 335 meccsen szerepelt, 2 alkalommal a válogatottban is játszott - és Guzmics Richárdnak (210 mérkőzés a Haladásban, 28 a válogatottban) - mindkét játékos nyáron távozott a Halitól. A két futballistát a Haladás Szurkolói Kör, a Green White Army és a Green Keyers Gents vezetője is elbúcsúztatta.

A Haladás nekiesett ellenfelének, mégis a Csákvár szerzett vezetést – szerencsés körülmények közepette. Maradt az irányítás a hazaiaknál, de jól védekezett, és próbált kontrázni a Csákvár. Nehezítette a szombathelyiek dolgát, hogy töredezett volt a játék, mert a játékvezető minden apró lökésnél szabadrúgást ítélt.Többet volt a labda a Haladásnál, de nem bírt szervezett ellenfelével, nem  tudott helyzetet kialakítani. A félidő hajrájában fokozta a nyomást a vasi alakulat, de a Csákvár – Puskás Akadémiától kölcsönkapott korosztályos válogatott – kapusa rendre hatástalanította a beíveléseket, átlövéseket. Haladás-rohamokkal kezdődött a második félidő. De ezúttal sem esett pánikba a Csákvár – így néhány perc elteltével már kiegyenlített meccset láthattak a szurkolók. Cserékkel próbált frissíteni a szombathelyiek szakmai stábja – kezdett is magára találni a Haladás. Fokozta a nyomást a zöld-fehér csapat, beszorult, foggal, körömmel védekezett, húzta az időt a Csákvár – szűk 20 perc volt hátra ekkor a meccsből. Betalált a Haladás, de a játékvezető érvénytelenítette az egyenlítő gólt. Ám továbbra is lendületben, támadásban maradt a Hali, a játék a csákvári térfélen folyt.  Az erőfeszítéseket pedig siker koronázta, a hosszabbításban Lencse egyenlített!

A Hali felejthető első félidő után magára talált és második félidei teljesítménye és helyzetei alapján győzhetett volna.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink