Szombathelyi Haladás


Új év, újjáalakult Haladás


2022.07.29. 09:30
PA

Tizennyolc távozó, 15 érkező: egy újjáalakult Szombathelyi Haladás kezdi vasárnap a 2022/23-as NB II.-es labdarúgó-bajnokságot.

Alapos, nagyon rég nem látott átalakuláson ment keresztül az elmúlt hetekben a Szombathelyi Haladás kerete.  Nem kevesebb, mint 18 futballista távozott és 15 érkezett, azaz Németh Szabolcs vezetőedző teljesen új csapatot épített. A távozók: Liviu Antal (román, CS Mioveni, Románia), Artner Dávid (Nyíregyháza), Balogh Ferenc (Sopron), Bokor Bence (Sopron), Debreceni Zalán (Paks), Dezamits Dominik (Paks), Délczeg Gergely (visszavonult), Holdampf Gergő (DVTK), Kállai Kevin (Mezőkövesd), Kiss Bence (ETO FC), Monori Norbert (Mosonmagyaróvár), Pataki Márk (Oberwart, Ausztria), Rózsa Dániel (Répcelaki VSE), Szekér Ádám (Tiszakécske), Tóth-Gábor Kristóf (Bp. Honvéd – kölcsönből vissza, majd Pécs), Tóth Milán (Sturm Graz, Ausztria). Guzmics Richárdnak és Stieber Andrásnak egyelőre nincs csapata. Az érkezők listája: Bartusz Dániel (Tiszaújváros), Bolla Gergő (NK Nafta Lendva, Szlovénia), Borvető Áron (III. Kerület), Csernik Kornél (Soroksár), Derekas Zoltán (Mezőkövesd), Hursán György (Pécs), Molnár Rajmund (Csákvár), Mursits Roland (Dorog), Nagy Richárd (Teskánd), Nyíri Vince (Dorog), Pálfi Donát (Győri ETO), Rácz Barnabás (FC Eindhoven, Hollandia), Sipos Zoltán (Szolnok), Vanja Zvekanov (szerb-magyar, FK Javor-Matis Ivanjica, Szerbia), Alban Taipi (észak-macedón,Renovo). Utóbbiak közül Zvekanovnak egy edzőmérkőzésen eltört a bokája és szárkapoccsontja, a középpályásra hosszú kihagyás vár. A szakmai stábban is történt változás, Paulik István helyett a visszavonuló Délczeg Gergely lett Németh Szabolcs egyik segítője.

A vasiak felkészülési mérkőzéseik során kizárólag külföldi csapatok ellen játszottak, az eredmények alapján úgy tűnik,  hamar összeállt az "új" Haladás. A zöld-fehérek hazai pályán 1-0-ra verték a Petrzalkát, 2-1-re kikaptak a Rapid Wien II.-től, 0-0-át játszottak a Sivassporral. Egy félbeszakadt meccsen 1-1-re végeztek Kapfenbergben. Egy hetet az ausztriai Mönichkirchenben is edzőtáboroztak, ahol a Rogaska ellen 1-1-re végeztek, az Al-Ahlit 4-0-ra verték, míg az Al-Sadd-dal 3-3-at játszottak. Két győzelem, négy döntetlen és egy vereség a vasiak mérlege. 

                       Németh Szabolcs az idei bajnoki évben előbbre akar lépni csapatával

- Nagyon kicserélődött a keretünk, a távozóknak szeretném megköszönni, amit a Haladásért tettek - mondta Németh Szabolcs, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. - Egy új fejezet nyílik a Hali életében, új csapatot kell építenünk. Nyolchetes felkészülés áll mögöttünk, edzőmeccsekkel, felkészülési-mérkőzésekkel. A mérkőzéseken ugyan fontos volt az eredmény - hiszen mindig nyerni akarunk - de ennél lényegesebb volt, hogy viszontlássuk azokat az elemeket, amelyeket edzéseken gyakoroltunk. A hibáinkat folyamatosan elemeztünk és javítottuk. Az én kérésem volt, hogy külföldi csapatok ellen játszhassunk, jó iramú meccseket vívtunk harcos, más futballkultúrájú csapatokkal szemben. Nagyon hasznos volt az ausztriai edzőtábor, sűrű, intenzív volt a kinti program, az edzések mellett három felkészülési meccset játszottunk, emellett csapatépítő programokat is beiktattunk - igyekeztünk minél jobban összekovácsolni a csapatot, közösségformáló szerepe is volt az ausztriai napoknak. A felkészülés alatt nagy lelkesedéssel, kedvvel végezték a fiúk a munkát, úgyhogy bizakodó vagyok. Persze a puding próbája az evés. Ami a célokat illeti, a 11., majd a 6. hely után ebben a bajnokságban szeretnénk ezt a fejlődő tendenciát tartva még előbbre lépni a tabellán.

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00
Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink