Szombathelyi Haladás


Ezüstérem és negyedik hely


2022.06.17. 14:00
PA

Sikeres szezont zárt a Haladás-Viktória FC. Női csapatunk a bajnokságban a negyedik helyen végeztek, a Magyar Kupában ezüstérmet szereztek.

Nagyot lépett előre a Haladás-Viktória egy év alatt. A zöld-fehérek a 2020/21-es bajnokságban – nagy izgalmak után – a hatodik helyen végeztek a vasiak, éppen elkerülve ezzel az osztályozót. Tavaly nyáron aztán több, kiváló képességű futballista – például Marlo Sweatman, Jelena Koprena, Nagy Vanessza, Urbán Viktória – is Szombathelyre érkezett. Az őszt a negyedik helyen zárták a vasiak és a bajnokság végére is megtartották ezt a pozíciójukat. Úgy, hogy az MTK-val a bronzéremért játszhattak. Az alapszakaszban tavasszal a Haladás Sportkomplexumban pedig nem szenvedtek vereséget.

– Ősszel sérülések, betegségek hátráltatták a munkánkat, sok volt a hiányzónk – mondta Székely Tibor, a Haladás-Viktória vezetőedzője. – Tavaszra aztán felépültek a sérültek, nagyobb merítési lehetőségem volt, emellett csapatjátékban és taktikában is előreléptünk. Hazai pályán különösen jól szerepeltünk, utoljára – az alapszakaszban – csak tavaly október 30-án kaptunk ki. A lányok nagyon megszerették, megszokták a Haladás Sportkomplexumot, kifejezetten szeretnek itt játszani. Abszolút hazai pálya már ez a gyönyörű létesítmény. Játékban védekezésben léptünk előbbre leginkáb, emellett a támadásba átmenetek is jobban működtek. Tavasszal magabiztosabbak voltak a lányok, többször is vert helyzetből álltak fel. A labdabirtoklással sem volt különösebb gond, itthon általában mi domináltunk, viszont idegenben olykor futballozhattunk volna bátrabban is. Többen is kiváló teljesítményt nyújtottak a csapatból, de egyénileg senkit sem szeretnék külön kiemelni. Valamennyi játékosom tette a dolgát. Az egyik legnagyobb erősségünk, segítségünk a mögöttünk álló Illés Női Labdarúgó Akadémia vezetősége, akikhez bármikor bátran fordulhattunk, minden támogatták a csapatot. És persze sok, tehetséges fiatal is bemutatkozott együttesünkben – valamennyien helytálltak. Az NB I. egyik legfiatalabb csapata vagyunk. Az év megkoronázása volt, hogy kupadöntőt játszhattunk, extrém időjárási körülmények között ugyan 1-0-ra kikaptunk az ETO-tól – ki tudja persze mi van akkor, ha bemegy a tizenegyesünk. És büszkék lehetünk arra is, hogy a bronzéremért játszhattunk. Úgy érzem, a magunk mögött hagyott bajnoki évben erőn felül is teljesítettünk. A lányok most még pihennek, az első edzést július 13-án tartom. A vezetőkkel dolgozunk a csapat kialakításán, apróbb változások lesznek a keretben.

További hírek

Megtekintés
"Itt komoly célok vannak"

Az FTC korábbi magyar bajnok és kupagyőztes játékosa, Csernik Kornél szeretne újra az NB I.-ben futballozni.
1 0 0 2022.06.21. 19:20
Megtekintés
Fotókon az első edzésünk

Németh Szabolcs vezetőedző hétfőn 17 órakor az Illés Akadémián megtartotta az első nyári tréninget.
0 29 0 2022.06.21. 13:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink