Szombathelyi Haladás


Keleti vendég nyugaton


2016.11.25. 13:10
Pum András

Az OTP Bank Liga 17. fordulójában szombaton 15.30-as kezdéssel a hatodik Szombathelyi Swietelsky-Haladás a nyolcadik Debrecent fogadja a soproni Városi Stadionban.

Augusztus 13. óta irányítja a Debrecent  Leonel Pontes, ám a portugál szakember vezetésével nem táltosodott meg a piros-fehér csapat, a középmezőnyben tanyázik. Pedig a tréner érkeztével a keret nagy része is kicserélődött, rutinos játékosokkal – Tőzsér Dániel, Robert Vittek – erősített a DVSC. Az utóbbi öt fordulóban egy-egy győzelem és vereség mellett három döntetlen a keleti együttes mutatója. Ami a Haladást illeti, a vasi gárda utoljára több mint egy hónapja, október 15-én érezhette a győzelem ízét, az azóta eltelt négy körben egy pontot szerzett. A csapat játékával nincs különöseb probléma, a helyzetek rendre megvannak, ám a kapu előtt csak ritkán sikerül feltenni az i-re a pontot.

Az idei bajnokságban a vasiak 1-0-ra nyertek Debrecenben.

– Egyre inkább összeáll a Debrecen játéka, már látszik a portugál edző elképzelése, de futballja még nem mindig párosul eredményességgel – mondta Mészöly Géza, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás vezetőedzője. – Stabil védekezésen alapul a játékuk, sok képzett, kreatív labdarúgójuk van, így nagyon labdabiztosak is. Holmanra, Tőzsérre, Szakályra különösen figyelnünk kell, elöl pedig Vitteket muszáj semlegesítenünk. Nem lesz egyszerű dolgunk, a rutint, a nagyobb technikai tudást fiatalos lendülettel kell ellensúlyoznunk. A sok sérülés miatt ugyanis egyre több fiatal labdarúgót nevezek a meccsekre, de nem csak kényszerből döntök így, hanem hiszek és bízok bennük. Annak idején Újpesten és a Vasasnál is bátran bevetettem fiatalokat. A mostani keretünkben is hat fiatal található, közöttük 1998-as, 1999-es születésű játékosok is. A legtöbb fiatalt a Haladás alkalmazza az NB I-ben. Építjük ugyanis a jövő csapatát is. Sok a hiányzónk, de győzelmet várok. Valamennyi játékosomnak a maximumot kell nyújtania. Schimmer szeme begyulladt, Hídvégi bokasérüléssel bajlódik, Király, Németh, Jánvári, Williams, Calvente változatlanul sérült.

Összeállítás: Rózsa – Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak – Kovács, Iszlai, Gaál – Rácz, Ars, Halmosi.

Cserék: Gyurján, Angyal, Jagodics, Kiss B., Tóth M., Overgoor, Dombi.

– A legutóbbi, egymás elleni meccsünkhöz képest egy más szerkezetben játszó Debrecenre számítok, sok olyan játékossal, aki ellen még nem is játszottam – mondta Halmosi Péter, a zöld-fehérek csapatkapitánya. – Habár hétről-hétre látjuk őket, de mégsem ugyanaz, mint amikor a pályán találkozunk. Nálunk vannak hiányzók, Némethet és Williamset különösen nehéz pótolni, velük a támadójátékunk jóval gyorsabb volt. Ám mindig az a legjobb Haladás, amelyik pályára lép. Akadnak tehát ilyen-olyan problémáink, de nem beszélni kell a gondokról, hanem megoldani őket. S legfőképpen le kell győznünk a Debrecent.

A mérkőzést Szabó Zsolt vezeti, asszisztensei Lémon Oszkár, Becséri Gergely, az alapvonali játékvezetők Berke Balázs, Molnár Attila, a negyedik játékvezető Horváth Zoltán.

A jegyelővételi lehetőségről és a szurkolói vonatról korábban ITT ÍRTUNK.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink