Szombathelyi Haladás


Szép győzelem a végére!


2022.05.22. 19:50
Pum András

A Merkantil Bank Liga NB II. utolsó, 38. fordulójában a Szombathelyi Haladás idegenben 2-1-re verte a Szolnokot és a hatodik helyen végzett a bajnokságban.

Szolnoki MÁV FC–Szombathelyi Haladás 1-2 (1-1). Szolnok, 1500 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzás, vezette: Karakó.

Szolnok: Hegedüs L. – Szabó A., Szekszárdi, Tóth B., Gohér – Tisza, Kónya (Kovács O., 46.) – Kurdics (Lakatos, 68.), Sipos, Tömösvári (Tóth L., 46.) – Busa. Edző: Romanek János.
Haladás:  Verpecz – Kállai (Csilus, 53.), Csató, Németh M., Bosnjak – Holdampf, Kiss B., Tóth Máté (Simut, 73.), Doktorics (Horváth H., 92.) – Lencse (Tóth-Gábor, 73.), Horváth R. (Devecseri, 92.). Edző: Németh Szabolcs.

1. perc: Kállai középről, egy szép csel után 20 méterről lőtt, Hegedüs bravúrral a léc fölé tolta a labdát.
14. perc: Gohér jobb oldali beadását a hosszún érkező Szabó hét méterről a léc fölé bombázta.
21. perc: Doktorics lőtt be a labdát a tizenhatoson belül Tóth Máténak, akit Kónya elütött. A tizenegyest Lencse a jobb felső sarokba vágta (0-1).
23. perc: Busa bal oldali szabadrúgását Sipos visszafejelte, Szabó bevetődve egy méterről a léc alá lőtt (1-1).
44. perc: Kurdics jobb oldali bedobását Szabó csúsztatta meg, Busa az ötösön beleszúrt  labdába, amelybe Verpecz még beleért, a labda a felső lécről vágódott fölé.
58. perc: Csilus jobbról, röviden adott haza, Verpecz becsúszva, lábbal próbálta megszerezni a labdát, de buktatta Busát. Tizenegyes. A büntetőt Sipos a jobb sarok felé lőtte, de Verpecz bravúrral hárított.
72. perc: Lakatos bal sarokra tartó lövését védte bravúrral Verpecz
78. perc: Simut tört be erőszakosan a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, középre adott labdáját Tóth-Gábor öt méterről lőtte a hálóba (1-2).

A kieső, 18. helyen álló szolnokiak számára csak a győzelem jelenthetett reményt a bentmaradásra. A hatodik helyen tanyázó vasiak pedig maximum egy helyet csúszhattak hátra. Ugyanis hiába vezetett a nyolcadik Soroksár 3-0-ra a bajnok Vasas otthonában, a végeredmény 3-3 lett, így Lipcsei Péter együttes nem érhette be és előzhette meg a szombathelyieket. A Hali számára így csak a mögötte egy ponttal álló ETO jelenthetett veszélyt. 

A szombathelyiek kezdték jobban a mérkőzést, fél perc elteltével Kállai lövése kis híján beakadt a léc alá. Majd Lencse lövését is védenie kellett Hegedüsnek. A hazaiak beszorultak saját térfelükre, a vasiak irányították a játékot, uralták a meccset. Aztán kiegyenlítődött a mérkőzés, a hazaiak is vezettek néhány támadást. A vezetést azonban – megérdemelten – a vasiak szerezték meg, ám két perc múlva egyenlített a Szolnok. Megélénkült a meccs, vérszemet kaptak a hazaiak, a szombathelyiek kontrái viszony veszélyesek voltak.
Szünet után a hazaiak rátettek egy lapáttal - hiszen a döntetlennel semmire sem mentek - de a vendégek is felvették a kesztyűt, jó iramú, bár sok-sok hibával tarkított volt a mérkőzés. Aztán a szolnokiak tizenegyeshez jutottak, de Verpecz István védett. Változatos volt a meccs, mindkét csapat hajtott a győztes találatért – ez egy szép akció végén a Haladásnak sikerült. A hátralévő időt pedig taktikusan, okosan lejátszotta a Haladás. A végén pedig Horváth Hunor személyében újoncot is avatott Németh Szabolcs vezetőedző.
A vasiak jól küzdöttek, helyenként jól is futballoztak, megérdemelten nyertek és a hatodik helyen zárták a bajnokságot.

További hírek

Megtekintés
"Itt komoly célok vannak"

Az FTC korábbi magyar bajnok és kupagyőztes játékosa, Csernik Kornél szeretne újra az NB I.-ben futballozni.
1 0 0 2022.06.21. 19:20
Megtekintés
Fotókon az első edzésünk

Németh Szabolcs vezetőedző hétfőn 17 órakor az Illés Akadémián megtartotta az első nyári tréninget.
0 29 0 2022.06.21. 13:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink