Szombathelyi Haladás


Szépen búcsúzni


2022.05.14. 09:30
Pum András

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. utolsó előtti, 37. fordulójában vasárnap 18.30-as kezdéssel (Tv: M4 Sport) a Szombathelyi Haladás a második helyen álló Kecskeméti TE-t fogadja.

Az 54 pontos szombathelyiek formája az őszit idézi, utolsó négy bajnokijukon veretlenek maradtak, két-két győzelem és döntetlen, valamint 2-0-s gólkülönbség a csapat mérlege. Azaz az utolsó négy meccsen gólt sem kapott a Németh Szabolcs irányította együttes, miközben legyőzte az előtte álló Siófokot, Diósgyőrt is – előbbit egy hete, idegenben. A vasárnapi ellenfél, a Kecskeméti TE ellen ősszel idegenben Csilus Tamás góljával 1-0-ra nyert a Hali. Az előjelek tehát minden tekintetben kedvezőek – amire szükség is lesz, hiszen a Kecskemét a második helyen áll a tabellán, a bajnokság egyik meglepetéscsapata. Amennyiben a tabellán 71 ponttal a második helyen tanyázó Szabó István csapata nyer, gyakorlatilag a Vasas mögött feljutott az NB I.-be. A bajnokiját hétfőn vívó harmadik Diósgyőr ugyanis ez esetben hiába nyerné meg mindkét meccset - miközben mondjuk az alföldiek elveszítenék utolsó, hazai bajnokijukat - a KTE lenne a befutó. Ebben az esetben ugyanis azonos pontszámmal, azonos győzelmi mutatóval állna a két gárda, viszont a Kecskemét gólkülönbsége jelenleg is 16-tal jobb – márpedig második kritiériumnak utóbbi rangsorolna. Persze a zöld-fehérek nagyon bíznak benne, hogy Szombathelyen marad a három pont, a vasiak így a hatodik helynél nem végezhetnének hátrább, és szerencsés esetben az ötödik hely is elérhető lenne számukra. A Kecskemét keretében két korábbi Haladás-futballista, Tóth Dávid és Tóth Barna található. Leggólveszélyesebb játékosuk a húsz találatnál járó Lukács Dániel  akit sérülés miatt legutóbb a Tiszakécske ellen le kellett cserélni. Kérdés, játszik-e Szombathelyen.

                                                          Németh Milán biztos pont a védelem közepén

– A Diósgyőr és a Vasas után sorozatban már a harmadik olyan csapatot fogadjuk, amely a feljutásért küzd, vagy küzdött és a dobogón áll – mondta Németh Szabolcs, a Haladás vezetőedzője. – A Kecskemétnek fontos a győzelem – de mi is nyerni szeretnénk és megtartani minimum a hatodik helyünket. És természetesen jó lenne egy szép győzelemmel búcsúzni közönségünktől. Az utóbbi hetekben sikerült visszatérnünk az ősszel látott hozzáálláshoz, játékhoz – jó a hangulat az edzéseken. Ami a Kecskemétet illeti, az őszi meccsünkhöz képest alig változott a keretük, maradt a játékfelfogásuk is. Fizikálisan erős csapat, amelynek pontrúgásai életveszélyesek, a szélekről sok labdát próbálnak bejuttatni a tizenhatoson belülre. De ahogy említettem is, szezonbeli utolsó hazai mérkőzésünkön nyerni szeretnénk. Guzmics Richárd, Szekér Ádám, Tarján Patrik sérült. 

A stadion jegypénztárai 15.30-kor nyitnak, a VIP és a Sky-boxok kivételével valamennyi jegy 50% kedvezménnyel vásárolható meg. Bérletesek szurkolóinkat pedig - bérletük felmutatásával - egy pohár sörre vagy üdítőre vendégül látjuk a büfében.

További hírek

Megtekintés
Női labdarúgóinkat és a futsalosokat is köszöntöttük

A HVSE Magyar Kupát nyert, míg a Haladás-Viktória FC Magyar Kupa-ezüstérmes lett.
0 9 0 2022.05.17. 13:00
Megtekintés
Holdampf Gergő: 100!

Középpályásunk a Kecskemét ellen játszotta 100. bajnoki mérkőzését a Szombathelyi Haladásban.
0 0 0 2022.05.16. 20:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink