Szombathelyi Haladás


"Büszkék vagyunk rád"


2016.11.23. 20:49
haladas.hu

Az U19-es válogatott Örményországban harcolta ki az elitkörbe jutást. Tóth Máté a Szombathelyi Swietelsky-Haladás fiatal középpályása oroszlánrészt vállalt a sikerben.

A magyar csapatot a harmadik kalapból sorsolták a csoportjába, ezért két magasabban rangsorolt válogatott, Olaszország és Svájc ellen is pályára kellett lépnie Örményországban.

Tóth Máté az olaszoktól elszenvedett egygólos vereségnél a 76. percben lépett pályára, majd a következő két meccsen, a svájciak és a házigazda örmények felett aratott győzelemnél végigjátszotta a meccset. Rajta kívül az Illés Akadémia-Haladás tehetsége, Winkler András is döntő szerepet játszott a továbbjutásban.

- Nyáron az volt a vágyam, hogy az U19-es válogatott keretébe beférjek és elutazhassak Jerevánba. Szerencsére a szeptemberi szerbiai tornán jól teljesítettem, így megkaptam a meghívót. Október végén kezdtük el az örményországi tornára a felkészülést Telkiben. Nagyon keményen edzettünk, mindhárom ellenfelünk játékát próbáltuk minél alaposabban feltérképezni – meséli a Haladás középpályása.

- Az olaszok ellen még csak csereként léptem pályára, úgy érzem, hogy jól szálltam be a játékba, a meccs végét nagyon megnyomtuk, de sajnos nem tudtunk egyenlíteni. Svájccal szemben sem mi voltunk az esélyesek, az ellenfélnél a Barcelonában, a Juventusban és a Chelsea-ben focizó játékosok is pályára léptek. Szervezett, fegyelmezett játékkal, egységes csapatként sikerült nyernünk, majd az örmények ellen, ahol gólpasszt is adtam, simán győztünk és a második helyen jutottunk tovább a jövő tavaszi elitkörbe – mondja Máté.

                        Tóth Máté lendületes támadójátékára nagy szüksége van a Haladásnak is. Fotó: Németh Szabolcs

Öt nap alatt három kemény mérkőzést játszottak, a torna végére nagyon elfáradt a társaság. Tóth Máténak igazán jólesett Michael Boris U19-es edző dicsérő szavai: „Óriási formában játszottál, büszkék vagyunk rád.”

A Haladással kapcsolatban kiemeli, a Diósgyőr elleni vereséget csak maguknak köszönhetik, mivel nagyon pontatlanok voltak, a koncentráció és a lendület is hiányzott a játékukból.

– Biztos vagyok benne, hogy minél előbb visszatérünk a helyes útra és jönnek majd az eredmények. Szombaton délután hazai pályán a Debrecen ellen nem lehet más a célunk, csak a győzelem – teszi hozzá a középpályás.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink