Szombathelyi Haladás


Győzelem után előre a bronzért!


2022.05.13. 22:00
PA

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában a Haladás-Viktória FC 3-2-re legyőzte a Soroksárt, így már biztosan a negyedik helyen végzett - és a bronzéremért mérkőzhet majd.

Haladás-Viktória FC–Soroksár SC 3-2 (0-0). Haladás Sportkomplexum, 120 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Juhász.

Haladás-Viktória: Bíró – Németh A., Balogh, Gődér, Kovács V. – Koprena (Varró, 58.), Urbán V., Sweatman, Feketevízi – Szil (Novák, 86.), Nagy V. (Kiss-Lantos, 41.). Edző: Székely Tibor.

Soroksár: Halla – Molnár A., Miszlai, Nagy A., Kis – Mészáros, Győrik, Antalicz (Patkós, 72.), Benke – Ott, Váradi. Edző: Dukon Béla.

Nagy lendülettel kezdtek a szombathelyiek, kapujukhoz szegezték ellenfelüket. Kisebb helyzeteket sikerült is kialakítaniuk a hazaiaknak. A soroksáriak ritkán jutottak el a hazai kapuig. A másik oldalon viszont a 25. percben egy gyönyörű Gődér–Németh támadás után utóbbi jobb oldali beadását Koprena kapásból, tíz méterről a felső lécre vágta. Fölényben futballozott a Haladás-Viktória, de nem tudta megbontani a hazaiak védelmét. A 44. percben egy szép Szil–Németh-Gődér szabadrúgáskombináció után utóbbi közeli lövését védte bravúrral Halla.

Szünet után az 51. percben Miszlai kissé balról, 19 méterről óriási gólt lőtt a jobb sarokba (0-1). Öt perc múlva Koprena bal oldali szabadrúgását Gődér hét méterről a jobb felső sarokba fejelte (1-1). A 60.percben jobb oldali szöglet után a rövid saroknál érkező Kiss két méterről a bal sarokba fejelt (1-2). Potyogtak a gólok. A 68. percben Szil balról bepasszolt labdáját Urbán védőjét megelőzve 11 méterről a bal sarokba helyezezte (2-2). A 70. percben egy kipattanó labdát Németh Adél jobbról, nyolc méterről a kapu közepébe vágta (3-2). Majd Szil bombázott kevéssel a kapu fölé. Izgalmas, változatos volt a meccs, mindkét csapat ment előre a gólért - ám újabb találat már nem esett.

                                           Feketevízi Tímea jól futballozott. Fotó: Unger Tamás/vaol.hu

A jó iramú mérkőzésen a Haladás-Viktória nagy csatában ugyan, de megérdemelten nyert és az utolsó forduló eredményétől függetlenül a negyedik helyen végzett – és a rájátszásban a bronzéremért mérkőzhet majd. Ellenfele az MTK vagy az ETO FC Győr lesz.

További hírek

Megtekintés
Női labdarúgóinkat és a futsalosokat is köszöntöttük

A HVSE Magyar Kupát nyert, míg a Haladás-Viktória FC Magyar Kupa-ezüstérmes lett.
0 9 0 2022.05.17. 13:00
Megtekintés
Holdampf Gergő: 100!

Középpályásunk a Kecskemét ellen játszotta 100. bajnoki mérkőzését a Szombathelyi Haladásban.
0 0 0 2022.05.16. 20:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink