Szombathelyi Haladás


Érvényesült a papírforma


2022.05.07. 23:00
haladas.hu

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában a bajnoki címvédő Ferencváros otthonában 4-1-re kikapott a Haladás-Viktória FC.

FTC–Haladás-Viktória FC 4-1 (3-0). Budapest, Kocsis Sándor Sportközpont, 100 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kalmár.

FTC: Barti – Zlidnis, Demeter (Murár, 68.), Ivanusa (Nagy V., 46.), Pusztai – Szabó V., Csányi, Fenyvesi (NémethD., 46.), Csigi – Siklér, Vágó. Játékos-edző: Vágó Fanny.

Haladás-Viktória: Bíró – Németh A., Balogh, Gődér, Novák (Feketevízi, 27.) – Németh M. (Horti, 84.), Sweatman, Urbán (Kovács V., 46.), Németh M., Varró (Herczeg, 71.) – Szil (Koprena, 71.), Nagy V. Edző: Székely Tibor.

A már biztosan alapszakaszelső FTC nagy lendületettel kezdte a mérkőzést, a második percben Csányi Diána, majd a 11. percben a volt viktóriás Siklér Kinga talált a hálóba (2-0). A gyorsan bekapott gólok megfogták a szombathelyieket, a ferencvárosiak domináltak és futballoztak fölényben, Bíró Barbarának többször is védeni kellett. A szünet előtt Pusztai Sára góljával már 3-0-ra vezettek a fővárosiak.

Szünet után egy más mentalitású Haladás-Viktória lépett pályára, kiegyenlítettebb volt a játék. Csigi Eszter büntetőből szerzett góljával 4-0-ra vezettek a hazaiak, ám a 65. percben egy gyönyörű góllal szépített a vasi együttes. Kovács Virág kapott labdát a jobb oldalon, majd egy csel után ballal, 14 méterről a léc alá lőtt (4-1). A folytatásban mindkét oldalon kisebb lehetőségek adódtak, de újabb gól már nem esett. A Haladás-Viktória az első félidőben gyengébb, szünet után után viszont már jobb teljesítményt nyújtott a bombaerős FTC ellen. Gólszerzők: Csányi (2.), Siklér (11.), Pusztai (39.), Csigi (63., 11-esből), illetve Kovács V. (65.).

Székely Tibor: – Sajnos a mérkőzés elején bő tíz perc alatt két gólt kaptunk, ami nagyon megfogta a lányokat. Nem tudtuk birtokolni a labdát, a védekezésünk sem volt rendben. A szünetben sikerült rendezni a sorokat, szerkezetet is váltottunk. Örülök, hogy a második félidőben sikerült egy szép gólt szereznünk, már csak azért is, mert az FTC kapuját nem könnyű bevenni. A Fradi előbbre tart nálunk, jó csapat, teljesen megérdemelten nyert – de a második félidei játékunkba tudunk kapaszkodni a jövőben.

További hírek

Megtekintés
Vezetődedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint a Mosonmagyaróvár ellen nem az "igazi" Haladást láthattuk. Vezetőedzőnk ugyanakkor nem tudja elmarasztalni a játékosokat.
1 0 0 2024.04.23. 10:00
Megtekintés
Idegenbeli győzelem

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. 2-1-re nyert Söptén.
0 0 0 2024.04.22. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink