Szombathelyi Haladás


Szurkolói információ a soproni meccsekre


2016.11.23. 13:35
haladas.hu

Néhány felelőtlen drukker miatt határozatlan ideig Tisztelt Szurkolóink nem vihetnek fel italt a lelátóra.

Klubunk nagy hangsúlyt fordít szurkolóink kiszolgálására, hiszen jól tudjuk: a futball elsősorban értük van, drukkerek nélkül mit sem ér az egész. Ezért is igyekeztünk mindent elkövetni annak érdekében, hogy amíg csapatunk soproni albérletben szerepel, a Hali-drukkereket a lehető legkisebb anyagi kiadás terhelje meg a rendszeres utazással. Emiatt minden soproni bajnokinkra- oda-vissza - a jeggyel vagy bérlettel rendelkező szurkolók ingyen utazhatnak, a soproni vasútállomásról pedig szintén ingyen szállítjuk őket közvetlenül a stadionhoz. A vonatos utazást rendre több százan veszik igénybe. Természetesen ezeket a költségeket is klubunk fizeti meg a szolgáltatóknak. Sajnos a vonatokon is előfordul rongálás, a javítási költségre már 300 ezer forintot kellett fizetnünk.

A most futó bajnokságban a 18 éven aluliak a stadion bármely szektorából ingyen tekinthetik meg a meccset. Igyekszünk különböző programokkal kiszolgálni szurkolóinkat, így például az FTC és MTK mérkőzéseken énekesek is felléptek, az idegenbeli mérkőzésre történő szervezett utazást pedig anyagilag támogatjuk. A soproni stadionban kényelmes vendéglátóhelyekkel várjuk a szurkolókat. Drukkereink nagy része szerencsére rendszeresen elkíséri Csapatunkat Sopronba, ezt ezúton is köszönjük nekik!

Sajnos akadnak negatívumok is. Néhány magáról megfeledkezet szurkolónk miatt a 14 soproni mérkőzés közül hét mérkőzésen pénzbüntetést kellett fizetnünk. Az okok között szerepelt a partjelzők sörrel való locsolása, műanyag söröspohár bedobása a játéktérre, ellenfél sérült játékosának, orvosának sörrel való lelocsolása, szurkolói bekiabálás, pirotechnikai eszköz bevitele és használata. Mindezek miatt a hét mérkőzésen összesen 1 millió forint büntetést fizettünk az MLSZ-nek. Három szurkolót előállítottunk, közülük kettővel szemben folyamatban van a bírósági eljárás, a harmadik – aki az Újpest elleni tavaszi meccsen meggyújtotta a védőhálót – megtérítette az általa okozott kárt. A pénzbüntetéseken túl három találkozóra szövetségi ellenőrt kellett fogadnunk, ez további plusköltséggel járt. Az MLSZ büntetési gyakorlata egyébként a következő:

- Szövetségi ellenőr kirendelése

- Pénzbüntetés

- Szektorbezárás

- Stadionbezárás

            A csapatot sportszerűen buzdító drukkerekre nagy szüksége van a játékosoknak. Fotó: Németh Szabolcs

Sajnos a következő lépés a szektorbezárás lehet. Ezért klubunk úgy döntött, hogy határozatlan ideig a szurkolók semmilyen italt nem vihetnek fel a lelátóra. Sem a nyugati, sem a keleti tribünre és a vendégszektorba sem. A büfé természetesen ugyanúgy üzemel, mint eddig, ugyanúgy lehet sört, üdítőt inni – csak éppen nem a lelátón. Tisztában vagyunk vele, hogy ezzel a becsületes szurkolók is hátrányt szenvednek, ám mivel átlagban minden második soproni mérkőzésünkön – néhány magáról megfeledkezett drukker miatt - büntetést kapunk az MLSZ-től, más megoldást nem láttunk a folyamat megállítására.

Szombathelyi Swietelsky-Haladás

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink