Szombathelyi Haladás


Visszavágásra készen


2022.04.30. 18:30
Pum András

A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II. 35. fordulójában hétfőn 20 órai kezdettel a hatodik Szombathelyi Halaáds az éllovas Vasas FC-t fogadja.

Úgy fest, a vasi zöld fehérek kijöttek a hullámvölgybből – legutóbbi két meccsük közül hazai pályán 1-0-ra legyőzték a feljutásra ácsingózó Diósgyőrt, majd 0-0-ra végeztek Csákváron. A csapat védekezése mindkét bajnokin az őszi, zárt, fegyelmezettt csapatvédekezést idézte – és (különösen a DVTK ellen) a játék is több, mint biztató volt. Hétfőn este a bajnokság legbővebb, legminőségibb játékoskeretével rendelkező, első helyen álló Vasast fogadják Németh Szabolcs tanítványai. Az angyalföldiek 77 pontot gyűjtöttek, míg a második Kecskemét és a harmadik Diósgyőr egyaránt 65-öt. Amennyiben a vasárnapi 17 órakor kezdődőd meccseken (Dorog–Kecskemét, Budaörs–DVTK) a Kecskemét vagy a DVTK pontot veszít, a Vasas három fordulóval a bajnokság vége előtt már biztosan feljutóként léphet pályára Szombathelyen. A volt Illés Akadédémia, majd Haladás-edző, Kuttor Attila csapata remek formában érkezik a Haladás Sportkomplexumba, tavasszal még veretlen, utolsó tíz bajnokiját megnyerte. Legeredményesebb játékosuk a 12 gólos Feczesin Róbert, 11 találattal a volt Haladás-futballista, Radó András a második a házi góllövőlistán. De a piros-kékek kerete egyébként is tele van kiváló futballistákkal, elég Berecz, Vida vagy Otigba nevét említeni. Ősszel emlékezetes, kakaskodásokkal, köpéssel és két kiállítással tarkított meccset vívott a két csapat, melyet a Vasas Pátkai 14. góljával 1-0-ra megnyert.

– Az elmúlt két mérkőzés jót tett a csapat hangulatának,  a fiúk nagyon várják már a mérkőzést, elszántak, szeretnének bizonyítani – mondta Németh Szabolcs, a Haladás vezetőedzője. – Nincs rajtunk nyomás, de az ötödik helyet szeretnénk elérni a bajnokság végén. Ami a Vasast illeti, anyagilag, de minden szinten kimagaslanak a mezőnyben, ám a pénz nem minden, szívvel-lélekkel, alázattal futballozva a pályán el lehet tüntetni a különbségeket. Az angyaföldiek támadósorában korábbi gólkirályok, így Feczesin Róbert és Radó András szerepelnek, plusz korábban leigazolták a ZTE-től a szintén gólerős Zimonyi Dávidot. De a védelemben is egykori rutinos, első osztályú, válogatott futballisták szerepelnek.  Ősszel parázs mérkőzést vívtunk a fővárosban, úgy készülünk, hogy most egy jó meccsen visszavágunk az akkori vereségért. Guzmics Richárd, Délczeg Gergely, Szijjártó Ármin sérült, Lencse László öt sárga lapos.

                                                       Holdampf Gergő a vasiak egyik nagy erőssége

A jegypénztárak 17 órakor nyitnak, a belépők 50%-os kedvezménnyel (kivétel VIP, Sky-box) vásárolhatóak meg. 

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink