Szombathelyi Haladás


Újabb fontos meccs előtt a lányok


2022.04.29. 18:00
haladas.hu

A Simple Liga női labdarúgó NB I. 18. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Sportkomplexumban a Haladás-Viktória FC a Diósgyőri VTK-t fogadja.

A 24 ponttal a negyedik helyen álló szombathelyiek tavasszal remekül szerepelnek, veretlenek a bajnokságban, öt bajnokijukból kettőt megnyertek, háromszor döntetlenre végeztek. Szerdán elszenvedték idei első vereségüket tétmeccsen: a Magyar Kupa döntőjében 1-0-ra kikaptak az ETO-tól. Ami a DVTK elleni 2021/22-es mérlegüket illeti, Miskolcon és Szombathelyen egyaránt 2-2-re végeztek a csapatok, a kupában viszont a Haladás Sportkomplexumban 4-0-ra nyert a zöld-fehér együttes.

A Bém Gábor vezette piros-fehérek 20 egységgel a vasiak mögött, az ötödik helyen tanyáznak. A tavaszt két vereséggel nyitották, majd egy győzelem és két döntetlen következett – legutóbb hazai pályán a Győrrel (3-3) ikszeltek. Fontos meccs vár a vasiakra: amennyiben nyernek, szinte biztos, hogy a negyediknél rosszabb helyen nem végezhetnek – így gyakorlatilag készülhetnek majd a bronzcsatára.

– A lányokkal a szerdai meccs után másnap leültünk, átbeszéltük a Magyar Kupa-döntőt, kielemeztük a meccset, levontuk a tanulságokat – mondta Székely Tibor, a Haladás-Viktória FC vezetőedzője. – A meccsen valamennyien új élményekkel, impulzusokkal gazdagodtunk, amelyeket igyekszünk fejlődésünkre fordítani – már a bajnokságban is. A vereség ellenére tehát sok pozitív vonzata volt a szerdai finálénak. Ami a hétvégi mérkőzést illeti, noha szombaton egy hét alatt harmadik meccsünket játsszuk, ez semmire sem lehet kifogás a Diósgyőr elleni bajnokin. Így edzettünk ugyanis, így építettük fel a lányokat a találkozóra. Egy jó csapatot fogadunk, igazi ki-ki mérkőzést játszunk – nyerni akarunk. A miskolciak gyorsan átmennek védekezésből támadásba, elöl pedig életveszélyesek.

A mérkőzésre ingyenes a belépés, a szurkolók a sajtórészen foglalhatnak helyet.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink