Szombathelyi Haladás


Vereség Ajkán


2022.04.10. 19:00
PA

A labdarúgó NB II. 32. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-0-ra kikapott az FC Ajka otthonában.

FC Ajka–Szombathelyi Haladás 1-0 (1-0). Ajka, 500 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Sipos.
Ajka: Horváth D. – Szűcs K., Heffler T., Tar, Présinger – Lehoczky, Tóth G. (Tajthy, 72.) – Csizmadia, Sejben (Kenderes, 72.), Gaál (Csemer, 84.) – Szarka. Edző: Kis Károly.
Haladás: Rózsa – Kállai K., Csató (Devecseri, 34.), Németh Milán, Tarján – Doktorics (Holdampf, 62.), Csilus T., Simut (Kiss B., 46.), Szekér – Horváth R. (Tóth Milán, 46.), Monori (Lencse, 56.). Edző: Németh Szabolcs.
12. perc: Gaál egy csel után 20 méterről lőtt, de Rózsa biztosan védett.
30. perc: Gaál passzolt Csizmadiához, a kozéppályás jobb oldali beadását Sejben egyből, hét méterről kapura lőtte, Rózsa ugyan még beleért a labdába, de nem tudott hárítani (1-0).
49. perc: Kiss Bence hosszú labdavezetés után 17 méterről lőtt, de Horváth védett.
59. perc: Szarka ugrott ki Devecseri mellett, a védő utolsó emberként buktatta – Sipos egyből, piros lappal kiállította a szombathelyi védőt.
73. perc: Szarka 12 méteres lövését védte bravúrral Rózsa.

            Nagy volt a forgalom a Hali kapuja előtt. Fotó: Penovác Károly/Veszprém Megyei Napló

Ahogy Németh Szabolcs, a  vendégek vezetőedzője előzetesen ígérte, rotált az egy hét alatt harmadik bajnokiját játszó kezdőcsapatán. A legutóbbi, Soroksár elleni hazai mérkőzéshez képest bekerült Mario Lucas Simut, Monori Norbert, Tarján Patrik, Horváth Rajmund és Szekér Ádám is. Bosnjak Predrag  viszont nem volt a keret tagja, az egyszeres magyar válogatott védő térdsérülése nem jött  rendbe. És hiányzott a sérülése utáni rehabilitációját töltő Guzmics Richárd is. Mintegy 70 Hali-drukker kísérte el a a csapatot Ajkára.
Mindkét csapat nagy lendülettel kezdett, de egyik sem tudott mezőnyfölényt kialakítani. Ettől függetlenül élvezetes, pörgős volt a meccs. A gárdák gyors támadásokat vezetett. Nagy helyzet sem alakult ki, éppen ezért volt meglepő, hogy a vasi védelem asszisztálása mellett az ajkaiak megszerezték a vezetést. A gól után rátetettek egy lapáttal a hazaiak, beszorult a Haladás, az ajkaiak több veszélyes helyzetet is kialakítottak a tizenhatoson belül. A vendégeket láthatóan megfogta az ajkai találat, nem tudtak kibontakozni, a hazaiak domináltak.


Szünet után kiegyenlítettebbé vált a meccs, Kiss Bence szép szóló után közel járt az egyenlítéshez. Aztán Devecseri Szilárd kiállítása miatt még nehezebb helyzetbe került a Haladás. Emberelőnyben a hazaiak uralták a meccset, a vasiak a kontrában bízhattak. Az ajkaiak nyugodtan adogattak a szombathelyiek tizenhatosa előtt, de csak kisebb helyzeteket alakítottak ki.A hajrát már minden mindegy alapon megnyomta a Haladás, de az Ajka nem engedte ki kezéből a helyzetek és a játék képe alapján megérdemelt  győzelmet. A vasiak csak a meccs első félórájában futballoztak jól, tíz emberrel pedig már nem volt esélyük. A Hali ezzel elszenvedte első tavaszi idegenbeli vereségét.

További hírek

Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30
Megtekintés
Vezetődedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint a Mosonmagyaróvár ellen nem az "igazi" Haladást láthattuk. Vezetőedzőnk ugyanakkor nem tudja elmarasztalni a játékosokat.
1 0 0 2024.04.23. 10:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink