Szombathelyi Haladás


Két vállon az ETO


2022.04.03. 07:00
PA

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójában a Haladás-Viktória FC szép győzelmet aratott a második helyen álló ETO FC Győr ellen.

Haladás-Viktória FC–ETO FC Győr 2-0 (2-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 120 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kovács T.

Haladás-Viktória: Bíró – Németh A., Balogh, Gődér – Kovács V. (Kiss-Lantos, 78.), Urbán, Sweatman, Herczeg (Varró, 87.), Novák – Vladulescu, Szil (Feketevíziová, 68.). Edző: Székely Tibor.

ETO: Samson – Savanya, Oláh (Rácz, 57.), Vida, Nagy F. – Nagy L. (Fél P., 57.), Kovács L. (Korsun, 46.), Luijks, Németh L. – Öreg, Cameron. Edző: Dörnyei Balázs.

A szombathelyiek kezdték lendületesebben a mérkőzést, de a győriek is vezettek néhány veszélyes támadást. A 16. percben Kovács remek labdával indította Vladulescut, a román támadó 15 méterről a kifutó Samson mellett a kapuközepébe lőtt (1-0). A másik oldalon Cameron került helyzetbe, de a csatár 13 méterről fölé emelt. A 40. percben Vladulescu szinte lekopírozta első gólját, ezúttal 14 méterről a kapus felett emelt a hálóba (2-0). Hiába volt többet a labda a győrieknél, a szombathelyiek tudatosabb, látványosabb, szervezettebb futballal rukkoltak elő.

                                         Feketében a kétgólos Vladulescu. Fotó: Unger Tamás/vaol.hu

Szünet után is a vendégekbirtokolták többet a labdát, ám a hazai zöld-fehérek csapatvédekezése kiválóan muzsikált. Változatos volt a meccs, de helyzet egyik kapu előtt sem akakult ki. A győriek érezték, még lehet keresnivalójuk,de a mérkőzésben bent volt az újabb szombathelyi találat is. A 76. percben Cameron átemelte a labdát a kifutó Bírón, ám a visszaérkező védők megzavarták, így odalett a ziccer. A győriek mindent egy lapra feltéve támadtak, a hazaiak stabilan védekeztek és próbáltak kontrázni. A 88. percben Savanya lövését védte biztosan Bíró.

A Haladás-Viktória taktikusan, fegyelmezetten futballozva megérdemelten győzte le az ETO-t.

Székely Tibor: – Sikerült jól felkészülnünk a mérkőzésre, a lányok maximálisan betarttták, amit kértem tőlük. Fegyelmezetten védekeztek, jók voltak az átmenetek védekezésből támadásba, bátran futballoztunk – ült, amit kialáltunk. Vladulescu pedig két szép gólt szerzett. Annak külön örülök, hogy fiataljaink újfent bizonyították: lehet rájuk számítani. Örülök, hogy a hosszú, nehéz, három meccsel tarkított hetet sikerült eredményesen lezárnunk.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink