Szombathelyi Haladás


Kupadöntőben a Haladás-Viktória FC!


2022.03.30. 19:50
Pum András

A Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata büntetőkkel legyőzte a Soroksárt, így bejutott a Magyar Kupa döntőjébe.

Haladás-Viktória FC–Soroksár SC 1-1 (1-0). Tizenegyesekkel: 2-1. Haladás Sportkomplexum, 130 néző, női labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzés, elődöntő, vezette: Holczbauer.

Haladás-Viktória: Bíró – Németh A., Urbán V., Gődér, Kovács V. – Koprena (Németh M., 72.), Feketevíziová, Sweatman, Herczeg, – Szil (Balogh, 72.), Vladulescu. Edző: Székely Tibor.

Soroksár: Terestyényi – Benke, Molnár, Nagy A., Kis – Győrik, Benke, Ott, Patkós (Miszlai, 59.) – Váradi, Szabó B. (Antalicz, 59.). Edző: Dukon Béla.

A szombathelyi együttesből különböző okok miatt két meghatározó Horti Bogi, és Nagy Vanessza is hiányzott. Sőt, a fiatal támadó, Kiss-Lantos Hanna is kidőlt.

A vasiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, támadószellemben, nagy lendülettel futballoztak. A 16. percben Vladulescu tíz méteres lövését védte bravúrral Terestyényi. A hazaiak uralták a meccset, a soroksáriak kizárólag csak védekeztek, a vasiak által eladott labdákból tudtak támadásokat indítani. Meddő fölényben, kissé görcsösen futballoztak a szombathelyiek, komoly helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A 40. percben Sweatman 24 méteres lövése szállt a kapu fölé. Egy perccel később Sweatman tálalt Vladulescu elé, a támadó 15 méterről szép mozdulattal a bal sarokba emelt (1-0). A 44. percben Sweatman ugrott ki, 16 méteres lövése a felső kapufáról a gólvonalra – vagy inkább a gólvonal mögé... – vágódott. A játékvezető nem ítélt gólt.

                                                        Vladulescu szerezte a Haladás-Viktória gólját

Szünet után nyíltabb futballt vállalt fel a soroksári együttes. Az 58. percben Feketevíziová tört kapura, de lövés helyett cselezett, így szerelték. A 70. percben Szil tálalt Herczeghez, a támadó 24 méterről zúgó felső kapufát lőtt. A 77. percben egy jobbról belőtt labdát Miszlai 12 méterről laposan a kapu közepébe lőtt (1-1). A hátralévő időben a vasiak mindent megtettek a győztes gólért, de nem sikerült – maradt a döntetlen, tizenegyesek következtek.

A vasiaknál Sweatman, Vladulescu berúgta, Gődér, Feketevíziová elhibázta a büntetőt. A vendégek egyet lőttek be, négyet kihagytak, így a Haladás-Viktória 2-1-re nyert és büntetőkkel bejutott a Magyar Kupa döntőjébe. A soroksáriak két tizenegyest fölé, egyet mellé lőttek, egyet Bíró hárított.

A vasiak ellenfele az FTC-t 2-1-re legyőző ETO FC Győr lesz.

További hírek

Megtekintés
Vezetődedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint a Mosonmagyaróvár ellen nem az "igazi" Haladást láthattuk. Vezetőedzőnk ugyanakkor nem tudja elmarasztalni a játékosokat.
1 0 0 2024.04.23. 10:00
Megtekintés
Idegenbeli győzelem

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. 2-1-re nyert Söptén.
0 0 0 2024.04.22. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink