Szombathelyi Haladás


Rangos grazi meghívás


2016.11.18. 13:58
Pum András

A közelmúltban hazánkból egyedül a szombathelyi Illés Béla Football Akadémia képviselőit hívták meg a grazi szakmai előadásra. Az akadémia szakmai igazgatója, Pacsi Bálint szeretné viszonozni a Sturm invitálását.

Rangos meghívásnak tett eleget Pacsi Bálint az Illés Football Akadémia szakmai igazgatója és Bakos Roland az akadémia kiskorosztályok szekció vezetője. Az SK Puntigamer Sturm Graz vezetőinek invitálására Grazban vettek részt előadásokon. A tíz elsőosztályú osztrák akadémiai klub szakmai vezetői mellett Magyarországról egyedüliként az Illés Akadémia-Haladás szakmai vezetőit hívták meg a zártkörű rendezvényre, ahol a tehetséggondozás legújabb lehetőségeit ismertették a jelenlévőkkel.

- Rendkívül megtisztelő volt számunkra a meghívás - mondta Pacsi Bálint. - Óriási elismerés ez az Illés Akadémiának. Az utóbbi két-három évben vált szorossá a kapcsolatunk a Sturm Graz-cal. Az idei évben már nem csak a felkészülésben, hanem idény közben is megmérkőztünk egymás ellen szinte minden korosztályban U9-től U19-ig. A meccsek után többször vitattuk meg  a mérkőzéseket és a fejlődési lehetőségeket. A kölcsönös szimpátia következő lépcsőjeként értékelem, ezt az előadást, amelyen részt vehettünk. Germot Rittner mentális coach a mentális fejlesztés rejtelmeibe adott betekintést, Christian Röhrling könnyű atléta edző és egyetemi tanár előadásában a rejtett és későn érő tehetségek felismerésének lehetőségeiről tartott előadást, Christian Lang szervező és Bundesliga-utánpótlásedző a tehetségdiagnosztikáról,tehetség kiválasztásról, tehetség menedzselésről fejtette ki legújabb tapasztalatait.

                                           Pacsi Bálint (balról), Christian Lang, Christian Röhrling, Bakos Roland 

- Zárásként Christan Gratzei a Sturm Graz kapusa kapott kérdéseket a jelenlévőktől, ő 2002 óta 14 éve védi az idei bajnokság listavezetőjének kapuját.Tartalmas és előre mutató előadásokon vettünk részt Bakos Roland kollégámmal. Tervezzük, hogy 2017-ben mi is viszonozzuk a nem mindennapi meghívást - mondta Pacsi Bálint.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink