Szombathelyi Haladás


Hali-futballisták a Váci suliban


2016.11.16. 20:00
Pum András

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás három futballistája és vezetőedzője ezúttal a Váci Mihály Általános Iskolába látogatott.

A Dési Huber, az ikervári és a Bolyai után ezúttal a Váci Mihály utcai általános iskolába látogatott el a Szombathelyi Swietelsky-Haladás különítménye. A klubot Mészöly Géza vezetőedző mellett Halmosi Péter, Polgár Kristóf és Hegedűs János képviselte.

A zöld-fehéreket az egykoron szintén a Haladásban futballozó Mikos Tamás fogadta, aki testnevelést tanít az iskolában. Mint Mikostól megtudtuk, van focitagozatos csoport is a suliban, szerda kivételével a hét minden napján rúgják a bőrt a fiatalok az iskolában. Nagyjából 70, alsótagozatos diák várta - roppant fegyelmezetten és jólnevelten - a vendégeket.

 A Hali-játékosokra és edzőjükre négy sorverseny, majd egymás közötti foci várt. A feladatok úgy lettek kitalálva, hogy a futballistáknak mindig nehezebben kellett végrehajtani őket. Az elsőnél zsámolyok között kellett szlalomozni labdával - a futballisták viszont csak dekázva oldhatták meg ezt a versenyszámot. A másodiknál ők is labdát vezettek, de egy nagyobb és ovális alakú labdaszerűréget terelgettek Halmosiék. Aztán hullahopp-karikában két futballista futott, úgy, hogy közben mindkettőjüknek labdát kellett vezetniük a zsámolyok között. Az utolsó versenyszámban pedig megmutathatták a zöld-fehérek, hogy tudják kizárólag visszafelé is a labdát terelgetni. 

Majd következett a délután sava-borsa, a futball. A Haladás-négyes a vácisok ellen játszott, a hazaiak három sort állítottak ki, egy-egy meccs nagyjából tíz percig tartott. Polgárék dolgát nehezítette, hogy csak sarokkal passzolhattak és ugyanígy lőhettek. Ez aztán remek ötletnek bizonyult, mert rengeteg szép átadást, lövést láthattunk - mindkét oldalon. Jó volt látni, hogy a kifejezetten ügyes alsósok milyen lelkesedéssel vetették magukat a küzdelembe és azt is, hogy néhányukon Haladás-mez feszült. 

A mérkőzések végén az elmaradhatatlan autogramosztás és a közös fénykép zárta a napot. Érdekesség, hogy nem csak az autogramkártyákra, hanem a kezükre is sokan kértek aláírást. Mészöly Géza pedig átnyújtott egy dedikákált labdát is az iskolások számára.

- Remélem, hogy még fogunk találkozni, nagyon sok szeretettel várunk benneteket a mérkőzéseken, apuval, anyuval együtt. Számítunk rátok a Hali-meccseken - mondta végezetül Mészöly Géza. 

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink