Szombathelyi Haladás


Célegyenesben


2022.01.26. 20:10
Pum András

Jól szerepelt a téli felkészülési mérkőzéseken a Szombathelyi Haladás. A mieink vasárnap már bajnokin lépnek pályára.

A téli felkészülés végére értek a tabella negyedik helyén tanyázó zöld-fehérek, vasárnap már folytatódik az NB II.-es bajnokság. Csapatunktól télen öten távoztak: Tóth Dávid Kecskemétre, Mocsi Attila a ZTE-hez, Romic Danijel Budafokra igazolt, távozott Hegedűs Márk, míg Debreceni Zalán tavasszal kölcsönben Nyíregyházán szerepel.

Érkezett Csató Martin (Vasas), Liviu Antal (UTA Arad), Lencse László (Gyirmót). A zöld-fehérek öt felkészülési mérkőzést vívtak télen, Zsámbékon (megyei I. osztály) 4-1-re, a Nagykanizsa (NB III.) ellen 5-0-ra, míg a horvátországi edzőtáborban az NK Aluminij (szlovén I. osztály) ellen 2-2-re végeztek, az NK Osijektől (horvát I. osztály) 3-1-re kikaptak, az Olimpija Ljubljana (szlovén I. osztály) ellen 3-2-re nyertek.

- Január 3-án kezdtük a munkát, négyhetes felkészülésen vagyunk túl, az eltervezett munkát elvégeztük, a játékosok végig fegyelmezetten, elszántan és motiváltan dolgoztak - mondta Németh Szabolcs, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. - Sajnos sérülések és betegségek nehezítették a munkát, a napokban például csak 14-en, 15-en tudtunk edzeni. Az edzőmeccsek eredményeivel elégedett vagyok, a horvátországi edzőtábor pedig remekül sikerült. Olyan erős csapatok ellen játszhattunk, akik ellen lemérhettük, hol tartunk, ezekből a meccsekből tudtunk tanulni. Voltak hibák, de volt sok jó dolog is. Tetszett, ahogy mind a három meccsen próbáltunk futballozni: szépen felépítettük támadásainkat, az utolsó két meccsen pedig a csapatvédekezés is rendben volt. Emellett valamennyi összecsapás kimondottan jó tempójú volt. A négyhetes felkészülés során a fizikai felkészítésen túl a megfelelő koncentrációra és a támadójáték javítására fektettük a fő hangsúlyt. De teljesen mindegy, hogy most mit mondok, nem az edzőmérkőzéseken, hanem majd a bajnoki meccseken dől el minden. A puding próbája az evés.

                                              A felkészülési mérkőzések jól sikerültek, jöhet a bajnokság

A vasiak télen három játékost szerződtettek, kíváncsiak voltunk, Németh Szabolcsnak mi a véleménye róluk.

- Csató Martin belső védő, hosszabb kihagyás után, sérülésből tért vissza, voltak jó dolgai a felkészülési mérkőzéseken, szép lassan formába lendül - jelezte a tréner. - Liviu Antal nagyon képzett, intelligens játékos, jó döntéseket hoz, egyelőre erőnléti problémákkal küzd - támadó középpályásként és támadóként egyaránt bevethető. Lencse László vérbeli csatár, azt várom tőle, hogy vele hatékonyabbá váljon a támadójátékunk. Az edzőmérkőzéseken jól kivette a részét a támadásokból, jól tartotta meg a felpasszolt labdákat, gólhelyzetbe került, és gólt is szerzett. Ami a tavaszi célokat illeti, ezek nem változtak: az első nyolcban kell végeznünk, emellett minél több fiatalt szeretnék beépíteni az Illés Akadémiáról.

A Haladás a tavaszi rajton vasárnap 13 órakor az ETO FC Győr otthonában lép pályára.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink