Szombathelyi Haladás


Pörgős meccsen értékes döntetlen


2022.01.18. 17:00
PA

Első horvátországi felkészülési-mérkőzésén a Haladás 2-2-re végzett a szlovén első osztályú NK Aluminijjal.

Szombathelyi Haladás–NK Aluminij (szlovén) 2-2 (1-1). Porecs, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Dizdarevic.
Haladás: Verpecz – Kállai (Dezamits, 60.), Csató (Guzmics, 46.), Németh M. (Devecseri, 46.), Bosnjak (Tarján, 71.) – Antal (Csilus, 46.), Holdampf (Szekér, 46.), Kiss B. (Tóth-Gábor, 46.), Szijjártó (Doktorics, 46.) – Lencse (Horváth R., 56., Doncsecz, 71.), Tóth M. (Monori, 56., Nagy B., 86.). Edző: Németh Szabolcs.
Az Umagban edzőtáborozó Haladás első ellenfele, a szlovén első osztály utolsó előtti, kilencedik helyén álló NK Aluminij ezekben a napokban Porecsben készül. A két csapat itt, egy minden igényt kielégítő, négy füves pályát magában foglaló sportcentrumban csapott össze egymással. A vasiaktól hiányzott Rózsa Dániel, a kapus lebetegedett, így nem utazott el Horvátországba.

Élénk iramban kezdtek a csapatok, pörgős első félidőt produkáltak. A szlovénok elsősorban távoli lövésekkel próbálkoztak, de Verpecz kétszer is magabiztosan védett. A vasiak pedig több gyors akciót is vezettek, sokszor megkeverték a szlovén védelmet, helyzeteket alakítottak ki. A 28. percben Antalt tüntették el a szlovén védők a tizenhatoson belül, a büntetőt Lencse biztosan a jobb sarokba helyezte (1-0). Öt perc múlva Kiss Bence 19 méterről leadott, jobb sarokra tartó lövését tolta szögletre a szlovén kapus, Nwolokor. A 44. percben egy ide-oda pattogó labdát a bal kapufánál álló Kadic helyezett a hálóba (1-1).

Szünet után az 54. percben Tóth-Gábor tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, ahol buktatták. A büntetőt Tóth Milán a jobb sarokba lőtte (2-1). Mindkét oldalon többet is cseréltek az edzők, de az iramra változatlanul nem lehetett panasz. A 84. percben a vendégek is büntetőhöz jutottak, Kidric a bal sarokba helyezett (2-2). 
Kemény, de sportszerű, jó iramú mérkőzést vívott a két együttes, a Haladás közelebb állt a győzelemhez első osztályú ellenfele ellen.
Németh Szabolcs: – Harcos, küzdelmes mérkőzést játszottunk, ízelítőt kaptunk a szlovén futballból. Elégedett vagyok a csapattal, nyerhettünk is volna, több helyzetünk volt ellenfelünknél. Első edzőmeccsünket vívtuk füves pályán – le a kalappal a fiúk előtt. Mindenki lehetőséget kapott, a végén Nagy Benjamin személyében 2005-ös születésű fiatalt is bevetettünk.

A Haladás legközelebb csütörtökön 15 órakor a Kleinheisler Lászlót is a soraiban tudó NK Osijekkel vív felkészülési-mérkőzést - szintén Porecsben.

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00
Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink