Szombathelyi Haladás


Két gól mellé egy gólpassz


2022.01.16. 15:00
PA

A 18 éves Doncsecz Levente remekül szállt be az FC Nagykanizsa (5-0) elleni felkészülési-mérkőzésen.

Németh Szabolcs vezetőedző elsősorban a fiataloknak adott lehetőséget a Nagykanizsa ellen szombaton 5-0-ra megnyert felkészülési-mérkőzésen. Az NB III. Nyugati-csoportjában szereplő zalaiak ellen a saját nevelésű támadó, Doncsecz Levente a második félidőben kapott lehetőséget. A 18 éves játékos nem tétlenkedett: két gólt szerzett és egy gólpasszt adott. Doncsecz az 55. percben Csilus Tamással játszott össze és a rutinos középpályás szerezte a Hali második találatát. Majd az 57. percben Szijjártó bal oldali szögletét Doncsecz ollózva, remek mozdulattal lőtte a hálóba. Aztán a 81. percben Monori önzetlen, jobb oldali passzát váltotta gólra Doncsecz.

A fiatal csatár ősszel két bajnokin volt kerettag, de nem lépett pályára, a Gyirmót elleni Magyar Kupa-meccsen viszont már játszott. Összességében a Nagykanizsa elleni meccse volt a negyedik találkozója zöld-fehérben. Ősszel elsősorban az U19-es együttesben szerepelt, 11 bajnokin 13 gólt termelt a játékos.

- Tény az őszöm jól sikerült, tavasszal is szeretnék hasonlóan jó teljesítményt nyújtani - mondta Doncsecz Levente. - Ami a szombati góljaimat illeti, nos, az ollózásos találat nem a vakszerencse eredménye volt. Ezt a mozdulatot már gyermekkorom óta gyakorlom, azóta már sikerült néhány ilyen gólt szereznem, legutóbb például a DVTK elleni U19-es bajnokin. A második gólom előtt láttam, hogy Monori beindul és meg is kapja a labdát, arra figyeltem, hogy a kapu előtt helyezkedjek, jó ütemben kaptam tőle a passzt. A kapus arra számított, hogy a rövidre rúgom, én azonban a hosszú, jobb sarokba helyeztem. Ez volt az eddigi legjobb meccsem a Haladásban, nagyon élveztem a játékot - jól megértettük egymást fiatal csapattársaimmal. Tény, sokkal nehezebb, keményebb a felnőttfutball a korosztályos bajnokságoknál. Sokkal rutinosabb futballisták szerepelnek itt és jobban is kell koncentrálni. Tisztában vagyok vele, hogy sok jó csatár van a Haladásban, nem, hogy a kezdőbe, hanem a meccskeretbe sem könnyű bekerülni. De azon leszek, hogy minél több lehetőséget kapjak, ezért dolgoztam és ezért fogok dolgozni jövő héten, a horvát edzőtáborban is.

                                                         Doncsecz remekül futballozott a Nagykanizsa ellen 

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00
Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink