Szombathelyi Haladás


Munkába állt a csapat


2022.01.03. 18:00
PA

Megkezdte a felkészülést a hó végén rajtoló tavaszi szezonra a Szombathelyi Haladás.

Hétfő reggel újra benépesült a Szombathelyi Haladás öltözője. A bajnokság negyedik helyen álló vasiak a háromhetes pihenőt követően ismét edzésbe álltak – a játékosok jó állapotban tértek vissza, már csak a szünet alatt egyénileg elvégzett köszönhetően is. A játékosok fél tízre érkeztek, majd a szakmai stáb eligazítását követően a konditerem felé vették az irányt. A súlyzók emelgetése után 11 órakor aztán az Illés Akadémia műfüves pályáján kezdetét vette az idei esztendő első edzése. A játékosokon látszott, hogy élvezték a futballt, jó hangulatban telt a kétkapus tréning. Nem volt ott az edzésen a tavaly nyáron Budafokról igazolt Romic Danijel, a védővel szerződést bontott a klub. A 28 éves futballista bajnoki-mérkőzésen egyszer volt kezdő, négy alkalommal pedig csereként szállt be az őszi szezonban. A Haladás egyébként magyar és külföldi csapatok ellen is vív felkészülési mérkőzéseket és néhány napot a horvátországi Umagban is edzőtáborozik, ahol összecsap a horvát bajnokság harmadik helyén álló NK Osijekkel is.

– Az első edzésen a ráhangoláson volt a hagsúly – mondta Németh Szabolcs, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. – A fiúk rendesen, jó hozzáállással dolgoztak, jó tempóban, pörgősen futballoztak, nyilván a minőségen még javítanunk kell – de nem is az első tréningen kell brillirózni.Elsőre mindenképpen jó volt ez az edzés. A héten kedden, szerdán és csütörtökön napi két edzést vezénylek, pénteken pedig egyet, majd szombaton Zsámbékon (Monori Norbert korábbi csapata)  a helyiek műfüves pályájának avatóján lépünk pályára. Mivel rövid a felkészülési időszak, ezért nincs olyan, hogy egyik héten a fizikai munkára fektetjük a hangsúlyt, a másikon pedig technikai, taktikai feladatokra. Komplex felkészülésünk lesz, a kettőt párhuzamosan fejlesztjük. Ami a játékosálloményt illeti, lesznek érkezők és távozók is, olyan játékosokat szeretnék igazolni, akik a támadójátékot támogatni tudják, Ha három játékost sikerülne szerződtetni, már nagyon elégedett lennék.

– Nagyon gyorsan elment ez a három hét, de szó se róla, rámfért a pihenés  – mondta Mocsi Attila, a zöld-fehérek U21-es válogatott védője. – Decemberben a szüleimnél voltam Szlovákiában, aztán Budapesten is jártam, más, távolabbi úticél most nem fért bele. Nem álltam le teljesen a mozgással, az egyéni edzésterv mellett a labda is elkőkerült, lábteniszeztem, de persze már hiányzott a futball. Ma pedig belecsaptunk a lecsóba, nem mondom, elsőre kemény volt az edzés. Pláne, hogy az utóbbi napokban betegeskedtem, de remélem a folytatásban is tudok készülni, nem kell kihagynom edzést. Nekünk, játékosoknak jó, hogy ilyen rövid a felkészülé és hogy pár hét múlva már újra bajnoki-mérkőzést játszhatunk. Jó az is, hogy első osztályú csapatokkal is játszunk a felkészülés során, hiszen ezek a találkozók megmutatják, hol járunk, hol tartunk. Persze az edzőmeccs csak edzőmeccs, a bajnoki lesz majd a lényegesebb. Ami a tavaszi célokat illeti, természetesen akkor lennénk maximálisan elégedettek, ha az első két, feljutó pozícióban végeznénk. De reálisan nézve, vannak nálunk erősebb játékoskerettel rendelkező csapatok így ha az első négy hely valamelyikére odaérünk, szerintem már elégedettek lehetünk.

A Szombathelyi Haladás téli felkészülési programja. Január 8.,14.00: Zsámbék–Haladás. 14., 15.00: Haladás–TSV Hartberg (osztrák). 15., 11.00: Haladás–Nagykanizsa. Január 17-22. Horvátország, Umag, edzőtábor. 18., 15.00: NK Alumunij (szlovén), 20., 15.00: Haladás–NK Osijek (horvát), 22. Olimpija Ljubljana (szlovén).

A bajnokság pedig meglehetősen korán, már január 30-án folytatódik, a Szombathelyi Haladás a tavaszi első fordulóban 13 órai kezdetttel az ETO FC Győr vendége lesz.

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink