Szombathelyi Haladás


Harcban a feljutó helyekért


2021.12.18. 11:55
PA

A Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatóját, Séllei Árpádot kérdeztük az őszi szezonról.

Mindössze öt pontra az első és négy pontra a szintén feljutást érő második helytől, a negyedik pozícióban várja a január 30-án folytatódó bajnokságot a Szombathelyi Haladás. A mieink tehát versenyben vannak az első osztályért - a jelek szerint izgalmas tavasz vár csapatunkra. Korábban csapatunk vezetőedzője, Németh Szabolcs értékelte az őszi szezont, ezúttal Séllei Árpád ügyvezető igazgató mondta el gondolatait az őszi szezonról és beszélt az előttünk álló feladatokról, tervekről.

- Az év első felével nem szeretnék foglalkozni, nem valami jól sikerült. Nyártól teljesen új szakmai stábot kellett kialakítani, konkrét célkitűzést nem fogalmaztunk meg, az volt az elvárás, hogy az előző szezonnál jobban kell szerepelni, hogy minél több meccset nyerjünk és hogy sok szombathelyi játsszon a csapatban. Szombathelyen a nézők ugyanis ezt szeretik és ezt várják el – mondta Séllei Árpád, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Persze ki nem mondott cél volt, hogy eredményesen is szerepeljünk és legyünk harcban a dobogós helyekért. Úgy érzem a szakmai stáb kinevezése jó döntés volt, majdnem minden játékossal megtalálták a közös hangot, a csapat elfogadta őket, a játékosok pedig vevők voltak a munkára. A szezon nagyon jól indult, sokáig veretlenek voltunk, 6 fordulón keresztül vezettük a tabellát. A szezon második felében kicsit visszaestünk, jöttek is a vereségek. Igazából talán egy vereséget nehéz elfogadni, ez pedig a legutolsó, a Pécs elleni bajnoki. Ott – majdnem mondhatom azt is – megverettek minket, ilyen bíráskodást én régen láttam Szombathelyen. A csapat védekezésével nem volt baj, és másokhoz hasonlóan én is úgy látom, a támadójátékunkon kell javítanunk. Viszont ha valaki a szezon előtt azt mondja, hogy ennyi pontunk lesz december közepén, akkor előre aláírom. De azért így utólag egy pici hiányérzetem mégis van – úgy gondolom, még maradt bennünk, nem mindenki tett bele mindent a közösbe.  

- Télen lesznek érkezők, lesznek távozók, bizonyos posztokra minőségi futballistákat szeretnénk hozni – folytatta Séllei. – Nagy mozgás nem lesz, nagyjából három-négy játékos mehet és ugyanannyi jöhet. Szeretnénk külföldön pár napot edzőtáborozni. Remélem ugyanolyan kemény, sérülésmentes felkészülésünk lesz januárban, mint amilyen a nyáron volt, és 2022-ben a csapat úgy szerepel tavasszal, hogy harcban legyen a feljutó helyekért.  

Szombathelyiek a pályán és azon kívül is. Séllei Árpád ügyvezető, Jakab Csaba kapusedző és a 27-szeres válogatott Guzmics Richárd

- A covid, majd a hideg idő nem kedvezett a meccsrejárásnak, de – bármennyire is jól állunk a másodosztályban nézőszám tekintetében – talán többen is lehettek volna a mérkőzéseken.

- Én is azt reméltem, hogy kicsit több nézőnk lesz, hiszen sikeresen szerepeltünk. De országosan kevesebb néző van, nem csak a Haladás problémája ez. A többi csapathoz képest még így is nagyon jól állunk. Viszont akik kijöttek, remekül szurkoltak és sokat segítettek a csapatnak.   

- Hogy áll a tulajdonosi szerkezet változása? 

- Zajlanak a tárgyalások, remélem minél előbb megoldódik a tulajdonosi szerkezet átrendeződése, ami egy nagyobb mozgásteret biztosít a klubnak és remélhetőleg sokkal jobb világunk lesz. Jó lenne a 2021-et úgy zárni, hogy a Haladás jövője biztosított, tervezhető. A Haladás Kft mellett a Komplexum kérdése is megoldódott, így végre létrejöhet az egység Szombathelyen, amire nagyon régóta várunk.

Zárásként pedig mindenkinek boldog és békés karácsonyt, és nagyon boldog, sikerekben gazdag új évet kívánok!  

További hírek

Megtekintés
Egy félidőnyi jó futball

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Haladás Viktória hazai pályán 3-2-re kikapott a Szegedtől.
0 0 0 2024.04.17. 21:00
Megtekintés
Hétközi meccs a női NB I.-ben

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójából elhalasztott mérkőzésén szerdán 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Kész-St. Mihály-Szegedet fogadja.
0 0 0 2024.04.16. 13:50

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink