Szombathelyi Haladás


Őszi hadjárat után - tavaszi előtt?


2021.12.14. 17:00
PA

Az előkelő negyedik helyről várja a tavaszi folytatást a Szombathelyi Haladás, amely hat fordulóban az élen is állt a bajnokságban.

Az előzetes várakozást alaposan felülmúlva szerepelt az őszi húsz fordulóban a Szombathelyi Haladás. A zöld-fehérek 11 győzelemmel, öt döntetlennel és négy vereséggel, 23 szerzett és 13 kapott találattal, 37 ponttal a negyedik helyen állnak a tabellán. Mindössze öt ponttal a listavezető DVTK, s néggyel, a még feljutást érő, második helyen tanyázó Vasas - tavasszal mindkét együttes Szombathelyre jön majd. A nyáron kinevezett, szombathelyi születésű vezetőedző, Németh Szabolcs tehát remek munkát végzett, ráadásul a vasiak kapták a legkevesebb gólt a mezőnyben és az első 11 fordulóban nem is találtak legyőzőre. Emellett hat fordulóban is (8., 9., 10., 11., 13., 15) vezették a bajnoki tabellát. 

- Nyáron kemény, hathetes felkészülést végeztünk el a csapattal, ott raktuk le a sikeres őszi szereplés alapjait - mondta Németh Szabolcs, a Haladás vezetőedzője. - Az elvégzett munka mennyiségét és minőségét látva bizakodó voltam a bajnokság előtt. Ennek ellenére ha valaki akkor azt mondja, hogy a téli pihenőre 37 ponttal a negyedik helyen megyünk, szó nélkül elfogadom. Büszkék lehetünk arra, hogy mi kaptuk a legkevesebb gólt és fordulókon keresztül vezettük a tabellát. Ami ugyan nagyon impozáns teljesítmény - de nem mindig tükrözte a realitást. A játékosok százszázalékosan odatették magukat, néha viszont erőn felül is teljesítettek, néha pedig a szerencse is mellénk állt. De minden egyes pontért, minden győzelemért keményen megdolgoztak a játékosok. Az egész szezonban kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtottunk, nem voltak nagy hullámvölgyek és az utolsó három-négy fordulót leszámítva a sérülések is elkerültek minket. Három találkozót külön is kiemelnék, a nyitányon a pécsi 1-0-s győzelmünk lendületet adott a csapatnak. Aztán a Dorog elleni idegenbeli meccsünket, ahol az akkor a második helyen álló riválisunkat 2-0-ra legyőztük. De a kecskeméti 1-0-s sikerünkre is büszkék lehetünk. A Siófok elleni hazai meccsen viszont nem jó arcát mutatta a csapat. A mai Haladás egyik legnagyobb erőssége a csapategység és a nagyon stabil védekezés. A lőtt gólok számával viszont elégedetlen vagyok, a támadójátékunk minősége nem az igazi - ezt én is reálisan látom. Ennek javítására a téli felkészülés alatt nagy hangsúlyt fektetünk majd.

                                                    Németh Szabolcs és csapata jó őszt produkált 

- A szezon előtt három célt tűztünk ki: az első nyolcban kell végezni, minél több fiatal beépíteni a csapatba és szerettük volna, hogy minél több szurkoló látogassa a meccseinket - folytatta a tréner. - Az első feltétel teljesült és bátran nyúltunk a fiatalokhoz is, szerintem a másodosztályban nincs még egy csapat, ahol ennyi fiatal jutott szóhoz. Tizenhét, tizennyolc éves játékosokat dobtunk a mélyvízbe. Ami a szurkolókat illeti, habár a koronavírus és a végén már a hideg időjárás sok szurkolót távoltartott, abban bíztam, hogy azért többen kijönnek a meccseinkre. Akik viszont kint voltak, minden tiszteletet megérdemelnek, fantasztikusan hangulatot teremtettek a mérkőzéseken. Ami a játékosokat illeti, a kapuban Rózsa Dániel óriási magabiztosságot adott a csapatnak. Németh Milán és Bosnjak Predrag vezére volt az együttesnek, az állandó győzniakarásuk átragadt társaikra is. Holdampf Gergő ugyan nem futballozik látványosan, de középpályánk meghatározó futballistája és örültem - és persze meg is lepett - hogy Csilus Tamás ennyi gólt szerzett. 

A vasiak január 3-án kezdik el a felkészülést a január 31-én rajtoló tavaszi szezonra.

- Négyhetes felkészülést tervezek - a keretben lesznek távozók és érkezők is - jelezte Németh Szabolcs. - A középpályára és a támadósorba szeretnék igazolni, de csak olyan labdarúgókat, akik valódi erősítést jelentenek. Ami pedig a célokat illeti, mindenképpen szeretnénk a jelenlegi, előkelő pozíciónkat megtartani, azt pedig majd a téli átigazolások megmutatják, tudunk-e még előbbre lépni.

További hírek

Megtekintés
Egy félidőnyi jó futball

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Haladás Viktória hazai pályán 3-2-re kikapott a Szegedtől.
0 0 0 2024.04.17. 21:00
Megtekintés
Hétközi meccs a női NB I.-ben

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójából elhalasztott mérkőzésén szerdán 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Kész-St. Mihály-Szegedet fogadja.
0 0 0 2024.04.16. 13:50

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink