Szombathelyi Haladás


A gólvágó középpályás


2021.12.01. 11:00
Pum András

Védekező középpályásunk, Csilus Tamás győztes gólt szerzett a kecskeméti bajnoki-mérkőzésen.

Két vereség után úgy kellett a kecskeméti győzelem a Szombathelyi Haladás számára, mint egy falat kenyér. A vasiak óriásit küzdöttek a fagyos alföldi estében, többször is többen önfeláldozóan vetődtek bele egy-egy kecskeméti lövésbe – s mert harcoltak, küzdöttek és persze futballoztak is, három pont lett a jutalmuk. A szünet után győztes gólt szerző Csilus Tamás már negyedik góljánál jár a bajnokságban. A 26 éves középpályás korábban a Győr (1-1) ellen egyszer, a Csákvár (4-1) ellen kétszer talált a hálóba – kecskeméti gólja három pontot és harmadik helyet ért a Haladásnak.

- Az utóbbi két bajnokin belekerültünk egy negatív spirálba, ebből Kecskeméten mindenképpen ki akartunk jönni – mondta Csilus Tamás. – A mérkőzést megelőző napokban sokat videóztunk, feltérképeztük a Kecskemétet és azt is láttuk, hogy a pálya minősége nem lesz a legjobb. És valóban, mély volt a pálya, egy ilyen talajon máshogy kell mozognia az embernek, sokkal nehezebb elindulni és kitámasztani is, minden sokkal nagyobb erőfeszítést igényel. Persze az ellenfelünknek ugyanúgy meg kellett küzdeni a körülményekkel, ugyanakkor mivel mi inkább próbálunk futballozni a meccseken, emiatt nekünk még nehezebb volt. De alkalmazkodtunk a körülményekhez. Legfontosabb volt a taktikai fegyelem betartása, azt azért tudtuk előre, hogy a védekezésünk rendben lesz és arról is beszéltünk, hogy a beadások utáni lecsorgó labdákra is nagyon oda kell figyelnünk, ezekből lesz helyzetünk, amelyeket értékesítenünk kell. És azt is tudtuk, hogy a Kecskemét nagyon erőlteti a beadásokat, így az volt az elképzelésünk, hogy mi is ugyanerre fektetjük a hangsúlyt. A gólomnál kulcsmomentum volt, hogy megfelelő létszámban voltunk fent az ellenfél kapuja előtt. Bosnjak ki is cselezte emberét a bal oldalon és bár lerántották, a labda Horváth Rajmund elé került. Rajmi nem sokat tétovázott, egyből középre passzolt, egy védőről elém került a labda. Nem sokat gondolkoztam, átvettem és már csak arra figyeltem, hogy mivel ketten is előttem feküdtek, felettük átrúgjam a labdát. Nem volt nehéz dolgom. Megjegyzem, a beadásnál mellettem is érkezett egy csapattársam, tehát ha én nem, ő biztosan berúgta volna. Noha a gólt én szereztem, a győzelem a csapat érdeme, ha arra volt szükség, mindannyian csúsztunk-másztunk. Annak is örültem, hogy Guzmics Richárd kezdő volt és bebizonyította, remek teljesítményre képes.

                           Csilus Tamás harcolt, küzdött, gólt szerzett Fotó: Bus Csaba/Petőfi Népe

Habár Csilus védekező középpályás, a kecskeméti volt szezonbeli negyedik találata – ezzel az ötgólos Tóth Milán mögött a Szombathelyi Haladás második legeredményesebb futballistája.

- A felállásunkból adódóan van lehetőségem belépni a támadásokba, sőt, ezt el is várja tőlem a szakmai stáb – jelezte a csupaszív futballista. – Emiatt gyakran felérek a kapu elé is – úgy, mint Kecskeméten.

A vasiakra idén még két meccs vár, a Szolnokot és a Pécset fogadják. Vajon Csilus milyen helyezéssel lenne elégedett december közepén?

- Kimondottan helyezésben nem gondolkodok – szögezte le a középpályás. – Mindig a következő meccsben jár az agyam, hogy azt nyerjük meg és azon szolgáljuk ki szurkolóinkat. Szóval a kérdésre válaszolva: most éppen az jár a fejemben, hogy győzhetjük le vasárnap a Szolnokot.

További hírek

Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30
Megtekintés
Vezetődedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint a Mosonmagyaróvár ellen nem az "igazi" Haladást láthattuk. Vezetőedzőnk ugyanakkor nem tudja elmarasztalni a játékosokat.
1 0 0 2024.04.23. 10:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink