Szombathelyi Haladás


Győzelem és újra a dobogón!


2021.11.29. 22:20
PA

AMerkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 18. fordulójában a Szombathelyi Haladás idegenben 1-0-ra legyőzte és megelőzte a Kecskemétet.

Kecskeméti TE-Hufbau-Szombathelyi Haladás 0-1 (0-0). Kecskemét, 400 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Csonka.

Kecskemét: Varga B.Buna (Katona, 56.), Szabó A., Belényesi, Szalai – Nagy K., Marsa, Szuhodovszki (Madarász, 56.) – Tóth B., Lukács, Tóth Dániel. Edző: Szabó István
Haladás: Rózsa – Mocsi, Guzmics, Devecseri, Bosnjak – Doktorics (Kállai Z., 76.), Csilus, Holdampf, Horváth R. – Monori (Tóth Dávid, 61.), Tóth M. (Szijjártó, 87.) Edző: Németh Szabolcs.

37. perc: Tóth Milán, majd Monori közeli lövését blokkolta bevetődve Belényesi.

50. perc: Bosnjak ment el a bal oldalon, Szabó lebirkózta, de a játékvezető továbbot intett. Horváth Rajmund egyből középre adta a labdát, Csilus lekezelte, majd hat méterről a léc alá bombázott (0-1).

82. perc: Tóth Dávid készítette le a labdát Csilusnak, a középpályás 18 méteres lövését bravúrral tolta a léc fölé Varga.

93. perc: Bal oldali beadás után Szalai hat méterről fejelt, Rózsa azonban védett.

A Haladásban a szombati edzésen combhajlító-izom sérülést szenvedett Devecseri Szilárdot kemény fából faragták és vállalta a játékot. Élénk iramban kezdték a mérkőzést a csapatok, ám sokáig egyik kapu sem forgott veszélyben. Egyenrangú csapatok játszottak, kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán. Mindkét csapat pörgősen futballozott, viszonylag gyorsan felépítette támadásait. A mély talaj viszont nem könnyítette meg a játékosok dolgát, csúszkáltak becsülettel. Helyzetek alig-alig adódtak a kapuk előtt, az utolsó passzokat rendre elrontották a csapatok.

                                 Monori Norbert és Tóth Dániel párharca. Fotó: Bús Csaba/Petőfi Népe

Szünet után egy szépen felépített akciót követően Csilus Tamás révén megszerezte a vezetést a Haladás. A hazaiak rákapcsoltak, a vasiak ekkor már a védekezésre összpontosítottak. A zöld-fehér játékosok önfeláldozóan vetődtek be egy-egy lövésbe. A játék a szombathelyiek térfelén folyt, de a hazaiak nem boldogultak, hiába jöttek a beadások jobbról-balról. A vendégek azonban állták az olykor szó szerint sarat és összességében megérdemelten gyújtötték be a három pontot a küzdelmes mérkőzésen. Győzelmüknek köszönhetően felléptek a bajnoki tabella harmadik helyére.

A mérkőzés online közvetítését ITT OLVASHATJÁK.

További hírek

Megtekintés
Fotókon a szerdai bajnoki előtti utolsó edzésünk

Sok-sok kép csapatunk kedd délutáni tréningjéről.
0 21 0 2022.10.04. 19:00
Megtekintés
Visszatérés a Haladás-stadionba

Vezetőedzőnk, Michal Hipp nehéz mérkőzésre számít szerdán - de örül, hogy ismét a Haladás Sportkomplexumban irányíthatja a Szombathelyi Haladást.
0 0 0 2022.10.04. 16:05

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink