Szombathelyi Haladás


Újabb fontos meccs előtt


2021.11.28. 15:10
PA

A Merkantil Bank Liga NB II. 18. fordulójában hétfőn 20 órai kezdéssel (Tv: M4 Sport) az ötödik Szombathelyi Haladás a negyedik helyen álló Kecskeméti TE vendége lesz. 

Rangadót rendeznek a Széktói Stadionban: a bajnokság két meglepetéscsapata csap össze a tévé kamerái előtt. Az egykor szebb napokat megélt kecskemétiek az NB III-ból jutottak fel nyáron és ugyan a nyitányon hazai pályán 3-2-re kikaptak a Budaörstől, ezt követően 13 fordulón keresztül veretlenek maradtak. Idegenben például 1-1-es döntetlent játszottak a mezőny két legtehetősebb csapatával, a Vasassal és a Diósgyőrrel. Érdekesség, hogy a Hírös-városiak mindössze két meccsen – Soroksár 5-2, Ajka 3-1 – szereztek kettőnél több találatot. A legutóbbi fordulóban meglepetésre 1-0-ra kikaptak a sereghajtó Tiszakécske vendégeként úgy, hogy piros lap miatt a hazaiak a 65. perctől tíz, majd a 81. perctől már csak kilenc emberrel játszottak – kettős emberelőnyben sem tudott gólt szerezni a két büntetőt is elhibázó Kecskemét. Szabó István együttesének 17 forduló alatt ez volt a harmadik veresége. Ami a játékosállományt illeti, a kecskemétiek erőssége az egységes csapatjáték, kevés úgymond neves játékos található keretükben. Ilyen például a házi góllövőlistát nyolc találattal vezető korábbi Honvéd-csatár, Lukács Dániel. A támadó egyébkét a tiszakécskei meccsen nem lépett pályára. Ismerős arc a nem olyan régen még Szombathelyen futballozó hórihorgas támadó, Tóth Barna. A 26 éves csatár öt gólnál jár a bajnokságban.

Ami a Haladást illeti, a vasiak legutóbbi két bajnokijukat – Vasas 0-1, Siófok 1-2 – elbukták. Ennek ellenére a zöld-fehérek továbbra is az élboly tagjai, továbbra is a feljutásra esélyes csapatok egyike Németh Szabolcs együttese. A szombathelyiek az utóbbi hetekben két tévés rangadót vívtak, a Diósgyőr (0-2) és az előbb említett Vasas ellenit is elveszítették. A Haladás-drukkerek abban bíznak, hogy a harmadik tévés rangadón eredményesebben szerepelnek kedvenceik. Mindenesetre a csapatavédekezéssel továbbra sincs nagy probléma, holtversenyben még mindig a legkevesebb gólt (11) kapták a vasiak. A támadójáték viszont nem az igazi.

Németh Szabolcs vezetőedzőnk nyilatkozatát korábban már ITT megnézhették.

A Kecskemét elleni bajnokit követően idén még két mérkőzés vár a mieinkre. Mocsiék vasárnap (december 5.) a Szolnokot, egy héttel később pedig a Pécset fogadják a Haladás Sportkomplexumban. Mindkét összecsapás 17 órakor kezdődik.

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00
Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink