Szombathelyi Haladás


Rangadó a Vasas ellen


2021.11.19. 21:25
PA

A Merkantil Bank Liga NB II. 16. fordulójának rangadóján vasárnap 12.30-as kezdéssel (Tv: M4 Sport) a listavezető Szombathelyi Haladás a második helyen álló Vasas FC vendége lesz.

Ha valaki a szezon előtt azt mondja, hogy a Vasas-Haladás összecsapást megelőzően a vasiak vezetik a tabellát az angyalföldiek előtt, akkor kevesen hittek volna neki. Pedig a számok nem hazudnak: a Haladás 31 ponttal az első, a Vasas 30 egységgel a második. A Vasas játékosállománya az egyik legerősebb, ha nem a legerősebb a másodosztályban. Jova Levente, Szatmári Lóránd, Otigba Kenneth, Litauszki Róbert, Bobál Gergely, Berecz Zsombor, Márkvárt Dávid, Pátkai Máté, Pekár László, Feczesin Róbert, a volt szombathelyi Radó András – valamennyi az NB I.-et, sőt, némelyikük a válogatottságot is megjárt futballista. A kispadon pedig az a Kuttor Attila ül, aki korábban az Illés Akadémián, majd a Haladásnál is dolgozott. A vezetőedző, valamint Tóth András másodedző is koronavírusos volt az elmúlt hetekben, így például a jászberényi Magyar Kupa-meccsen a Kubala Akadémián dolgozó, volt szombathelyi Desits Szilárd ült a kispadon. Kuttorék időközben meggyógyultak és kedd óta ismét ők irányítják a szakmai munkát. Az NB II.-ben a Vasas szerezte a legtöbb (29) gólt, viszont meglepetésre a legutóbbi fordulóban 1-0-ra kikapott a sereghajtó Tiszakécske vendégeként. Az Illovszky Stadionban a piros-kékek nyolc meccsükből hetet megnyertek, csak a Kecskemét vitt el egy pontot. A piros-kékek legeredményesebb játékosa a hatgólos Radó.

A Haladás legutóbb 4-1-re legyőzte a Csákvárt és továbbra is Németh Szabolcs együttese kapta a legkevesebb gólt (8) a bajnokságban. Tehát a legtöbb gólt szerző és a legkevesebbet kapó gárda csap össze a vasárnapi rangadón. A legutóbbi bajnokságban emlékezetes meccsen 2-2-re végzett a két csapat Budapesten.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink