Szombathelyi Haladás


Ezúttal nem sikerült


2021.11.01. 21:55
PA

A Merkantil Bank Liga NB II. 14. fordulójában a Szombathelyi Haladás 2-0-ra kikapott a DVTK vendégeként.

Diósgyőri VTK-Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0). Diósgyőr, DVTK Stadion, 1500 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Pillók.

DVTK: Póser – Szeles (Bertus, 58.), Szatmári, Hegedűs - Eperjesi, Oláh, Zsemlye (Kocsis, 76.), Molnár G., Bokros - Horváth Z., Könyves (Németh Márió, 84.). Edző: Kondás Elemér.

Haladás: Rózsa - Mocsi, Guzmics, Németh Milán, Bosnjak - Kiss B. (Tóth Máté, 68.), Csilus, Szekér, Doktorics (Debreceni, 76.) - Tóth-Gábor (Monori, 46.), Horváth R. (Kállai Z., 46.). Edző: Németh Szabolcs.

19. perc: Kiss Bence 20 méteres lövését tolta bravúrral szögletre Póser.

22. perc: Könyves bal oldali beadását Szeles Szatmárihoz továbbította, a védő nyolc méterről a bal sarokba lőtt (1-0).

50. perc: Szekér rúgta meg hátulról Molnárt a felezővonalnál, sárga lap. Mivel a Haladás középpályásának már volt ilyen színű kártyája, megkapta a pirosat is.

                        Könyves Norbert és Guzmics Richárd nagy csatát vívott. Fotó: Kozma István

73. perc: Mocsi indult befelé jobbról, majd két csel után 17 méterről alig lőtt félmagasan a jobb sarok mellé.

83. perc: Egy Haladás-szöglet után gyors kontrát követően Könyves ugratta ki a bal oldalon Kocsist, aki elhúzta a labdát Rózsa mellett, majd a bal sarokba helyezett (2-0).

A Haladásban sérülés miatt Délczeg Gergely, Hegedűs Márk és Devecseri Szilárd, eltiltás miatt Holdampf Gergő és Kállai Kevin hiányzott. S nem játszhatott Tóth Milán sem, a támadó vasárnap reggelre lebetegedett. Nyári visszatérése óta először volt kezdő bajnoki-mérkőzésen Guzmics Richárd.

Mindkét csapat óvatosan kezdett, a Haladás már saját tizenhatosánál letámadta ellenfelét – ez nem ízlett a hazaiaknak. Aztán a diósgyőriek kerültek mezőnyfölénybe, a szombathelyiek viszont stabilan védekeztek. Egészen a félidő derekáig, amikor az előrehúzódó Szatmári Csaba révén megszerezték a vezetést a hazaiak. A vasiak rátettek egy lapáttal, de kapura semmi veszélyt sem jelentettek, viszont a támadóharmadban rengeteget rontottak. A diósgyőriek támadásai veszélyesebbek voltak, de a kapu előtt ők is hibáztak.

A szünetben kettőt is cserélt Németh Szabolcs, Tóth-Gábor Kristóf és Horváth Rajmund helyett Monori Norbert és Kállai Zalán állt be. Öt perc telt el a második félidőből, amikor Szekért második sárga lappal kiállította a játékvezető – tíz főre fogyatkoztak a vasiak. Emberhátrányban és hátrányban is mentek előre a vendégek, de nehéz dolguk volt a jól záró hazai védelem mellett. A diósgyőriek viszont előnyük birtokában nyugodtan futballozhattak és kontrázhattak. Változatos volt a meccs, de mindkét oldalon sok hiba tarkította a játékot. Aztán a hajrában egy Haladás-szöglet utáni kontrából a hazaiak szereztek gólt.

A DVTK megérdemelten nyert az ezúttal halványabb teljesítményt nyújtó és a második félidő nagy részében emberhátrányban futballozó Haladás ellen.

További eredmények: Pécs-Nyíregyháza 6-1, Kecskemét-III. kerületi TVE 2-0, Siófok-Szeged 0-0, Soroksár-Budaörs 0-1, ETO FC Győr-Budafok 1-0, Szolnok-Békéscsaba 1-1, Vasas-Dorog 5-0, Csákvár-Tiszakécske 0-1, Ajka-Szentlőrinc 3-1.

További hírek

Megtekintés
Női labdarúgóinkat és a futsalosokat is köszöntöttük

A HVSE Magyar Kupát nyert, míg a Haladás-Viktória FC Magyar Kupa-ezüstérmes lett.
0 9 0 2022.05.17. 13:00
Megtekintés
Holdampf Gergő: 100!

Középpályásunk a Kecskemét ellen játszotta 100. bajnoki mérkőzését a Szombathelyi Haladásban.
0 0 0 2022.05.16. 20:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink